Şomerii clujeni au interzis la recensământ, în octombrie VIDEO

Şomerii clujeni au interzis la recensământ, în octombrie VIDEO
Aproape 3000 de persoane s-au înscris până acum pentru a lucra la recensământul din luna octombrie. Numărul de cereri este dublu faţă de cât are nevoie primăria Cluj-Napoca. Incredibil însă, cei care nu îşi pot completa veniturile cu acest job temporar sunt chiar şomerii.

Înscrierile pentru operatorii de la recensământ au loc până în 15 septembrie. Cu două zile înainte de termenul final oamenii încă vin zilnic la ghişeele primăriei pentru a se înscrie.

Operatorii de la recensământ vor lucra între 15 şi 18 zile în luna octombrie şi vor fi plătiţi cu 50 de lei pe zi, bani impozabili. "Vom face o selecţie din totalul cererilor depuse în funcţie de pregătirea profesională a persoanelor. Numărul celor care vor fi chemaţi pentru instructajul care va fi organizat în săptămâna viitoare fiind 1400 nevoile de recenzori plus 300 care vor fi considerate rezerve", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Suprinzător, cei care nu pot participa ca recenzori sunt şomerii, pentru că legea nu e clară, şi astfel aceştia riscă să piardă ajutorul de şomaj. "Până nu se reglementează în Hotărârea de Guvern unde se încadrează această prestaţie, nu putem să promovăm în rândul şomerilor acest tip de activitate", spune şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, Daniel Don.

Recensământul populaţiei se va desfăşura între 20 şi 31 octombrie.Vezi mai multe detalii pe acest subiect la jurnalul REALITATEA TV Cluj, de la ora 18.15.

(Claudia ROMITAN)

Comenteaza