Operaţiunea "aducem steagul înapoi" a pornit sâmbătă. Când va ajunge drapelul la Cluj

Operaţiunea
Sâmbătă 17 februarie a pornit acţiunea unui grup de clujeni care vor aduce de la Parlamentul European un steag al Uniunii Europene care va fi înmânat Guvernului României.

Absenţa steagului Uniunii Europene din fotografia oficială de investire a Guvernului Dăncila alături de cel al României, i-a determinat pe câţiva clujeni să "aducă steagul înapoi", de la Parlamentul European, la Bucureşti. Aceştia vor pleca la Bruxelles, iar pe treptele Parlamentului European le va fi înmânat un steag al Uniunii Europene de către un oficial. Îl vor lua și îl vor aduce în România, la Bucureşti.

"Astăzi porneşte acţiunea , ea fiind împărţită în două etape, etapa externă, acolo se ocupă cei din diaspora. Luni sau marti mai multi europarlamentari ne vor înmâna drapelul după care vom urma traseul de la Parlamentul European de la Bruxelles, trecând prin Strasbourg, Munchen, Viena, Budapesta. Noi, cei din ţară, vom prelua steagul şi îl vom aduce în Oradea, duminica viitoare la Cluj-Napoca, apoi vom trece prin mai multe oraşe, pentru ca în 6 martie să îl predăm la Bucureşti, Guvernului României", a declarat presei unul dintre organizatorii acţiunii, Sorin Bobiş, care a fost prezent şi la protestul în tăcere de sâmbătă din faţa sediului PSD Cluj.

"Noi am observat că la investirea Guvernului Dăncilă, pe frontispiciul locului de fotografiere tradiţională lipsea steagul Uniunii Europene. Putea să fie o neglijenţă sau putea să fie un semnal, semnalul că România are o altă direcţie, nu direcţia europeană şi de aceea noi ne-am gândit că este bine să facem această acţiune care să arate apartenenţa noastră la Europa şi la Uniunea Europeană", a mai precizat Sorin Bobiş.

Sorin Bobiş este organizatorul "Marşului Speranţei", în care mai mulţi clujeni au plecat pe jos în luna ianuarie spre Bucureşti pentru a protesta faţă de modificările la legile Justiţiei.

 

 

Comenteaza