ORAŞUL GUNOAIELOR: Cu deşeurile în parc

ORAŞUL GUNOAIELOR: Cu deşeurile în parc
Clujenii îşi aruncă deşeurile unde li se pare lor potrivit, însă nici autorităţile responsabile de salubrizare nu se grăbesc să-şi facă treaba. Astfel, mormanele de gunoaie au devenit un scenariu tot mai des întâlnit în "oraşul comoară".

Nici cartierul Andrei Mureşanu pare că nu scapă de munţii de gunoaie care au devenit deja o obişnuinţă pentru cartierele clujene. Locuitorii din zonă se plâng de faptul că, tot mai des, în ultima perioadă trotuarele au ajuns să fie invadate de gunoaie. Trotuarele din apropierea unui parc din cartier se transformă, zilnic, în covoare de ambalaje.

Clujenii se arată deranjaţi, mai ales luând în considerare faptul că zeci de copii aleargă şi se joacă în fiecare zi în preajma acestor deşeuri şi dacă sunt scăpaţi din ochi, chiar şi pentru câteva clipe, există riscul să vină în contact cu aceste resturi menajere şi să se îmbolnăvească.  

Un cetăţean, nemulţumit de aceste situaţii care se repetă frecvent, ne-a scris pe adresa redacţiei şi ne-a trimis fotografii, încercând să tragă un semnal de alarmă cu privire la gunoiul care zace pe un trotuar al cartierului Andrei Mureşanu. 

"Situaţia gunoaielor devine tot mai gravă în Cluj. Spre exemplu, lângă parcul Engels, e dezastru. Cel mai rău e că sunt copii care se joacă, tineri care aleargă sau familii care se recrează. Este oare sănătos să stai cu gunoiul în stradă? E incredibil de mizerie, ar trebui să se facă ceva. Aici sunt nişte containere pentru haine, nicidecum coş de gunoi. Însă în jurul lor e dezastru. Sunt aruncaţi saci de gunoaie, care din diverse motive se varsă, iar ambalajele ajung inevitabil pe jos.Seara e plin de romi, încep să scotocească, caută haine, mâncare în sacii cu gunoi şi se creează haos. Nimeni nu face nimic, nu se ia nicio măsură şi scenariul se repetă în fiecare zi. După ce se ridică gunoiul, nu mai durează mult şi totul se repetă. Uitaţi ce se întâmplă aici, e o mizerie de nedescris.", ne-a scris clujeanul.

Reprezentanţii firmei Bratner-Vereş susţin că nu au avut plângeri în acest sens, însă au menţionat ca va fi trimis şeful de sector acolo pentru verificări şi în vederea remedierii problemei. De asemenea, reprezentanţii firmei de salubrizare au menţionat faptul că au existat probleme asemănătoare şi în zona containerului de la intersecţia străzilor Titulescu şi Bistriţei, unde, în timpul nopţii, oamenii răscoleau lucrurile din container, lăsând în urmă o mizerie de nedescris.

Deseori, "oraşul comoară" poate fi confundat cu uşurinţă cu... un oraş al gunoaielor. Cluj-Napoca, municipiul de cinci stele, nu se poate mândri cu un loc fruntaş în clasamentul curăţeniei. Prin campania intitulată "ORAŞUL GUNOAIELOR", ziuadecj.ro îşi propune să îi atenţioneze pe clujeni să acorde o mai mare importanţă modului în care îşi aruncă deşeurile, dar şi să-i "taxeze" pe cei responsabili cu salubrizarea din Cluj în cazul în care nu îşi fac treaba.

Dacă ai surprins şi tu gunoaie care înghit oraşul, trimite-ne imaginile pe adresa de email redactie@ziuadecj.ro sau postează-le pe pagina noastră de Facebook.

Comenteaza