ORAŞUL GUNOAIELOR: Tomberoanele goale, gunoiul pe jos

ORAŞUL GUNOAIELOR: Tomberoanele goale, gunoiul pe jos
Clujenii îşi aruncă deşeurile unde li se pare lor potrivit, iar deseori zonele din jurul tomberoanelor se transformă într-un front al deşeurilor.

Gunoaiele în Mănăştur sunt o problemă care îi deranjează zi de zi pe locuitorii din cartier. De cele mai multe ori, în apropierea tomberoanelor apar munţi de gunoaie. Conţinutul recipientelor ajunge pe jos, iar zona se transformă într-un covor de saci, peturi, ambalaje sau pungi.

"E goaznic ce e la tomberoane. Pe lângă ele vezi numai gunoiae, hârtii, saci abandonaţi sau plăci de lemn rupte şi lăsate acolo. Ambalajele ajung pe jos pe o rază de câţiva metri de la coşurile de gunoi. Mai vin noapte diverse persoane şi scotosesc prin tomberoane şi în acest fel ajug multe deşeuri pe jos. Problema e că nu sunt curăţate, ci sunt lăsate aşa zile sau chiar săptămâni la rând. Vă daţi seama că ne deranjează", menţionează o femeie care locuieşte în Mănăştur.

Deseori, "oraşul comoară" poate fi confundat cu uşurinţă cu... un oraş al gunoaielor. Cluj-Napoca, municipiul de cinci stele, nu se poate mândri cu un loc fruntaş în clasamentul curăţeniei. Prin campania intitulată "ORAŞUL GUNOAIELOR", ziuadecj.ro îşi propune să îi atenţioneze pe clujeni să acorde o mai mare importanţă modului în care îşi aruncă deşeurile, dar şi să-i "taxeze" pe cei responsabili cu salubrizarea din Cluj în cazul în care nu îşi fac treaba.

Dacă ai surprins şi tu gunoaie care înghit oraşul, trimite-ne imaginile pe adresa de email redactie@ziuadecj.ro sau postează-le pe pagina noastră de Facebook.

 

Comenteaza