Orban: Obiectivul nostru clar este acela de a construi Autostrada Transilvania

Orban: Obiectivul nostru clar este acela de a construi Autostrada Transilvania
| Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia unui tronson din Autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, că obiectivul Guvernului este de a construi Autostrada Transilvania, aşa cum a fost gândită, menţionând că lucrurile se îndreaptă într-o direcţie bună.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Obiectivul nostru clar, limpede exprimat şi angajamentul nostru este acela de a construi Autostrada Transilvania, aşa cum a fost gândită. Lucrurile sunt cu acte şi se îndreaptă într-o direcţie bună. În toate procedurile de licitaţie va trebui să avem mare grijă, să selectăm cele mai bune oferte, care sunt făcute de cei mai buni constructori care au dovedit că aucapacitatea de a construi autostrăzi”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, la Oradea, cu ocazia semnării contractului de proiectare şi execuţie pentru finalizarea autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea

Premierul a amintit că, în şedinţa de Guvern de joi, Executivul a adoptat o OUG care prevede transferul către primării al proiectelor de construcţie a centurilor localităţilor, acolo unde există documentaţii tehnico-economice aprobate la nivelul CNAIR. Aceste documentaţii vor fi predate către autorităţile locale care vor putea beneficia de finanţare europeană prin POIM, iar partea de co-finanţare va fi asigurată din bugetul Ministerului Transporturilor, a precizat primul ministru.

"Decizia de a transfera managementul proiectelor de construcţie a centurilor ocolitoare în anumite municipii ţine cont de câteva considerente. Primul: frontul de lucru pentru marile proiecte de infrastructură pe care va trebui să le administreze CNAIR va fi foarte mare (...) Doi: municipalităţile sunt cele mai interesate să facă proiectele. Trei: chiar dacă nu au resursele financiare necesare noi, ca Guvern, asigurăm aceste resurse, atât fondurile europene, cât şi partea de cofinanţare", a spus el.

Premierul Ludovic Orban participă, alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la ceremonia de semnare a Contractului de proiectare şi execuţie pentru finalizarea Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, Secţiunea 3C: Suplacu de Barcău - Borş, aferentă: Lot 2 - Subsecţiunea 3C2: Chiribiş - Biharia, km 30+550 – km 59+100.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza