Ordinea publică, menţinută de jandarmi. Aproape 500 de misiuni efectuate în decembrie

Ordinea publică, menţinută de jandarmi. Aproape 500 de misiuni efectuate în decembrie
Efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj au efectuat în cursul lunii decembrie aproape 500 de misiuni, majoritatea pentru menţinerea ordinii publice în mediul urban şi rural.

În total au fost executate 496 de acţiuni, dintre care cele mai multe, 291, au fost de menţinere a ordinii publice în mediul urban şi rural, în staţiunile montane şi pe traseele turistice adiacente din judeţ, în timp ce 81 au vizat asigurarea ordinii publice pe timpul manifestărilor de protest, sportive şi cultural-artistice.

Pe lângă acestea, au fost efectuate 13 acţiuni de intervenţie şi 61 pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere. De asemenea, jandarmii au executat 50 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii, precum Poliţia, Parchetul, organele silvice, executorii judecătoreşti, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, Electrica.

În cadrul lor au fost constatate 33 infracţiuni cu 39 autori reţinuţi, au fost aplicate 26 amenzi contravenţionale pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru comerţ ilicit, în valoare de 6.000 lei, iar 18 persoane au fost sancţionate cu avertisment scris.

Comenteaza