Pădurar, mână în mână cu hoţii de lemne. A fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu

Pădurar, mână în mână cu hoţii de lemne. A fost arestat preventiv pentru abuz în serviciu
În timp ce lupta poliţiştilor cu hoţii de lemne pare a fi o muncă fără sfârşit, cei din urmă sunt ajutaţi tocmai de cei care ar trebui să-i oprească. Un pădurar a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Cercetările au scos la iveală faptul că pădurarul în cauză, un bărbat de 50 de ani din Căşeiu, ar fi completat în perioada octombrie 2013 - decembrie 2014 mai multe procese-verbale de constatare a infracţiunilor silvice, respectiv tăieri şi furturi de material lemnos, în care ar fi inserat date neconforme cu realitatea.

"Informațiile astfel consemnate în procesele-verbale ar fi îngreunat activitatea de cercetare penală a organelor judiciare, de constatare şi sancţionare a delictelor silvice. Prin fapta sa, pădurarul ar fi cauzat statului un prejudiciu de peste 30.000 de lei", au trasnmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

În urma celor constatate, poliţiştii au luat miercuri măsura reţinerii acestuia pentru 24 de ore, iar joi instanţa competentă a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetul de pe lângă Judecătoria Dej.

 

Comenteaza