Pagube de 10 milioane de lei în Floreşti. Câteva apartamente au rămas doar cu pardoseala

Pagube de 10 milioane de lei în Floreşti. Câteva apartamente au rămas doar cu pardoseala
Haos în Floreşti după furtuna de duminică seara. Pagubele materiale sunt evaluate la peste 10 milioane de lei, conform primarului Horia Șulea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Cea mai grava situţie este pe strada Tineretului, unde vântul a spulberat acoperişul unui imobil colectiv şi apartamentele de la mansardă au rămas efectiv cu pardoseala şi atât. Pagube însemnate sunt şi pe Cetăţii 2, Florilor, Teilor (acoperişuri smulse), la Şcoala din Luna de Sus sau la Grădiniţa de pe Horea. "La clădirea Primăriei a fost smulsă învelitoarea prinsă în şuruburi de 60 mm. Din păcate, la unele imobile, la acoperişuri am văzut calitate slabă a lucrării (nu intru în detalii, doar punctez...calitate slabă, dar în parametrii ceruţi de normative)", a scris Şulea pe Facebook. 

Edilul celei mai mari comune din ţară a convocat, luni dimineaţa, o şedinţă operativă pentu a căuta soluţii pentru ajutorarea celor ce au avut de suferit de pe urma furtunii de duminică. 

''Prima urgenţă este îndepărtarea molozului, a resturilor de la acoperişurile smulse. Se va realiza de către Primărie. Mă gândesc serios la a demara un proiect de realizare a unei clădiri speciale de rezervă pentru situaţii de urgenţă. Natura ne-a dat un semnal pe care trebuie să îl luăm extrem de serios. Din păcate, marea majoritate a proprietarilor imobilelor distruse/avariate nu aveau asigurări obligatorii de locuinţe", mai spune primarul Floreştiului. 

Bilanţul furtunii de duminică în judeţul Cluj: 5 răniţi şi 44 de localităţi afectate. 

Comenteaza