Palatul de Justiţie din Cluj va fi renovat. Vezi cât costă lucrările VIDEO

Palatul de Justiţie din Cluj va fi renovat. Vezi cât costă lucrările VIDEO
Palatul de Justiţie din Cluj va fi renovat şi reamenajat, iar lucrările vor costa peste un milion de euro. Constructorul spune că noile încăperi ale magistraţilor ar putea fi gata peste un an. Până atunci, însă, patru săli de judecată aflate în corpul de clădire la care se lucrează vor fi închise.

Partea estică a Palatului de Justiţie, aflat pe lista monumentelor istorice, a fost închisă şi transformată în şantier. De asemenea, în curtea interioară a instituţiei nu se mai poate parca pe perioada lucrărilor. Un corp de clădire va avea un etaj şi o mansardă în plus, unde vor fi amenjate aproape 40 de birouri pentru judecători şi personalul auxiliar. Lucrările au început însă la subsol.

"Cladirea fiind veche din 1890 1900 nu mai rezista cerintelor actuale si-atunci trebuie subturnari la fundatiile existente si consolodari la fiecare nivel , desfacut planseele jos refacut", spune Aurel Tămaş, şef şantier.

Subzidirile vor dura circa o lună, după care va începe consolidarea corpului de clădire ce va fi etajat. Constructorii au mare grijă la fiecare detaliu, pentru că imobilul se află pe lista monumentelor istorice.

Activitatea Judecătoriei Cluj-Napoca va fi restrânsă din primăvară, odată ce lucrările vor ajunge la etaj, unde se află sălile de judecată.

"Începand cu luna aprilie va trebui sa inchidem patru sali de judecata10.19 . am identificat cu sprijinul pres trib inca doua sali pe care sa le transformam in sali de judecata. Activitatea va fi perturbata? cu siguranta din moment ce se inchid 4 sali si au fost identif doar doua care sa le inlocuiasca dar vom incerca sa nu prelungim procesele din pricina asta", a spus Lucian Marian, purtător de cuvânt Judecătoria Cluj.

Termenul de finalizare a întregii lucrări este de 18 luni, însă constructorul speră să le termine într-un singur an. De noile birouri se vor bucura în special magistraţii de la Judecătorie, dar şi cei de la Tribunal. Finanţarea de peste 1 milion de euro provine dintr-un împrumut accesat de Guvern de la Banca Mondială.

 

Comenteaza