Papa Francisc și-a cerut scuze pentru că ''şi-a pierdut răbdarea'' în faţa unei credincioase prea grăbite

Papa Francisc și-a cerut scuze pentru că ''şi-a pierdut răbdarea'' în faţa unei credincioase prea grăbite

Papa Francisc şi-a cerut scuze în cursul rugăciunii "Angelus", că şi-a "pierdut răbdarea" atunci când și-a retras agasat mâna pe care o credincioasă asiatică grăbită încerca să o reţină într-o baie de mulţime în Piaţa Sfântul Petru.

"De atâtea ori ne pierdem răbdarea. Asta mi s-a întâmplat şi mie. Îmi cere scuze pentru prostul exemplu pe care l-am dat ieri", a declarat şeful Bisericii catolice, potrivit Agerpres.

Imagini ale papei reacţionând cu iritare la această strângere de mână prea energică, după vecernia din ultima zi a anului 2019, au suscitat zeci de mii de postări pe reţelele de socializare.

După ce a îmbrăţişat numeroşi copii strânşi în faţa Ieslei de Crăciun în imensa Piaţa Sf. Petru, în momentul în care voia să pornească în altă direcţie, mâna papei a fost înhăţată de o femeie care îl aştepta cu mâinile încrucişate într-o postură de fervoare. Vrând să-l atragă spre ea, aceasta a fost cât pe ce să-l facă să cadă, potrivit AFP. În timp ce necunoscuta îi striga cuvinte greu de auzit, strângându-i foarte tare mâna dreaptă, Francisc iritat, cu chipul îndurerat şi împurpurat, a reuşit să se extragă din strânsoarea acesteia dând mai multe lovituri uşoare cu mâna stângă rămasă liberă pe braţul femeii. Papa şi-a continuat apoi turul în jurul Ieslei şi a menţinut ceva distanţă faţă de credincioşii entuziaşti. Chipul său posomorât s-a destins treptat în contact cu copiii.

Miercuri Papa Francis și-a cerut scuze pentru gestul său neobişnuit de agasare și apoi a continuat să-şi rezume mesajul de Anul Nou, citit în toate bisericile din lume, care îndeamnă la "pace, calea speranţei spre care se poate merge prin dialog, reconciliere şi convertire ecologică" integrală.

Comenteaza