Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat. Peste un milion de oameni au participat la ceremonie

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat. Peste un milion de oameni au participat la ceremonie
Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat astăzi, în cadrul unei ceremonii care a fost oficiată la Vatican, de papa Benedict al XVI-lea. Cu ocazia ceremoniei în Piaţa San Pietro din Roma s-au adunat peste un milion de persoane.

Fostul suveran pontif Ioan Paul al II-lea va purta titlul de "preafericit" şi va fi celebrat pe 22 octombrie, conform agenţiei de ştiri Mediafax.

Odată cu "beatificarea" lui papa Ioan Paul al II-lea mai există o treaptă până ca acesta să fie declarat "sfânt", în Biserica Catolică, potrivit aceleiaşi surse.

La ceremonia desfăşurată astăzi în Piaţa San Pietro au participat peste 1 milion de persoane, conform presei centrale.

Papa Benedict al XVI-lea a vorbit despre "forţa de gigant" a fostului suveran pontif.

"A deschis spre Hristos societatea, cultura, sistemele politice si economice, inversand cu o forta de gigant - forta care ii venea de la Dumnezeu - o tendinta care parea ireversibila", a spus Benedict al XVI-lea, in timpul slujbei de beatificare", a precizat papa Benedict al XVI-lea, în timpul slujbei de beatificare, potrivit hotnews.ro.

În cadrul ceremoniei a fost dezvelit un portret al fostului suveran pontif şi a fost arătat relicvarul care conţine o fiolă cu sângele fostului suveran pontif, recoltat înainte de moartea acestuia.

 

Comenteaza