Parcare cu bucluc la o grădiniţă din centrul Clujului. Părinţii primesc în continuare ameninţări

Parcare cu bucluc la o grădiniţă din centrul Clujului. Părinţii primesc în continuare ameninţări
Clujenii care îşi duc copiii la o grădiniţă din centrul Clujului se lovesc zilnic de aceeaşi problemă: sunt nevoiţi să îşi lase autoturismele pe unde apucă, inclusiv în curţile imobilelor situate în apropierea instituţiei de învăţământ. Deşi a fost sesizată de câteva săptămâni, situaţia a rămas neschimbată, iar oamenii se plâng în continuare că primesc ameninţări în fiecare dimineaţă.

Totul se întâmplă din cauza lipsei locurilor de parcare, iar scenariul se repetă în fiecare dimineaţă. Atât părinţii, cât şi proprietarii imobilelor din zonă au ajuns la capătul răbdării în ceea ce priveşte problema parcărilor.

După ce la începutul lunii aprilie, aceştia se plângeu de faptul că zilnic întâmpină ameninţări din parte locatarilor care stau în imobilele situate în curtea din spate, mai exact pe unde se face accesul dinspre strada I. Hossu. Oamenii menţionau la acea vreme faptul că furia locatarilor se manifestă inclusiv de faţă cu copii doar pentru simplul fapt ca traversează curtea lor. Deşi au trecut câteva săptămâni bune de la declanşarea acestui „conflict", nu a fost găsit niciun compromis astfel încât să fie remediată, într-un fel sau altul, această situaţie tensionată.

De această dată, un alt clujean care îşi duce copilul la grădiniţa de pe strada Moţilor a postat o sesizare pe portalul domnuleprimar.ro, prin care readuce în discuţie problema locurilor de parcare. Acesta menţionează şi faptul că în curtea instituţiei accesul cu autoturismul se face doar „pentru unii", respectiv „pentru cei care lucrează acolo", susţinând chiar că a primit ameninţări din partea angajaţilor grădiniţei în momentul în care a solicitat lămuriri cu privire la permisiunea de a parca în curte.

"Dacă încercăm să intrăm în curtea grădiniţei venind dinspre Chios, o dată nu găsim loc de parcare în jurul orei 8 şi în al doilea rând aşa cum v-au mai scris şi alte persoane primim ameninţări din partea localnicilor care locuiesc la blocurile prin a căror curte trebuie să traversam. Dacă încercăm să intrăm de pe Moţilor, nu există locuri de parcare; trebuie să parcăm pe trotuar, încurcam traficul, încurcam pietonii, ne expunem riscului de a face accident în momentul în care trebuie să dam cu spatele de pe trotuar fără a avea nici un pic de vizibilitate. În curtea instituţiei intră doar cei care au pile. Ieri s-a pus in funcţiune un sistem cu telecomandă de închidere a porţilor grădinitei si nu mai putem intra în curtea instituţiei. Nu înţeleg pe cine încurcă faptul că trebuie să intrăm 10 minute cu maşina în curte, în intervalul orar 7-8:30 respectiv 15-17. Avem nevoie de circa 10 minute pentru a duce copilul la gradiniţa/creşă,pentru a-l schimba din hainele de stradă în hainele de gradiniţă şi pentru a-l duce în sala de clasă. Vă rog sa faceţi toate demersurile pentru a ne facilita accesul în curtea gradiniţei cu maşina pentru toti parinţii, nu doar pentru "unii" sau nu doar pentru cei care lucrează acolo. Se pot parca în jur de 15 de maşini simultan în curte. Dacă am cerut lămuriri angajaţilor grădiniţei cu privire la închiderea porţilor nu mi s-a dat niciun răspuns, ci doar ameninţări de genul că <<poate nu o să vă mai puteţi aduce copilul la grădiniţă>>", se arată în sesizarea bărbatului.

În alte plângeri postate pe acelaşi site, oamenii menţionau că porţile grădiniţei se Închid si se deschid doar pentru anumite cunoştinţe ale angajaţilor, pentru persoane care lucrează în zonă şi ale căror maşini rămân parcate până la sfârşitul orelor de program.

Pe de altă parte, răspunsul autorităţilor la sesizarea făcută în 21 aprilie nu a încetat să apară, iar bărbatul a fost anunţat că are la dispoziţie parcările de pe strada Cardinal Iuliu Hossu, pe care le poate folosi în vederea staţionării maşinii.

Comenteaza