Parcarea la Cluj mai scumpă ca la Roma, Madrid sau Budapesta

Parcarea la Cluj mai scumpă ca la Roma, Madrid sau Budapesta

Un clujean va scoate mai mulţi bani din buzunar decât dacă şi-ar parca maşina în capitale ca Roma, Madrid sau Budapesta, conform Picodi.com.

Astfel, în zona centrală a Clujului tariful pe oră este în medie de 8 lei (1,7 euro), în timp ce în Bucureşti ajunge la 10 lei (2 euro). În acest timp, pentru o oră de parcare la Roma (Italia) costul este între un euro şi 1,2 euro. În capitala Spaniei, Madrid, tarifele sunt între 0,9 şi 1,2 euro, iar în Budapesta (Ungaria) sunt între 0,48 şi 1,44 euro. Şi în alte capitale europene se plăteşte mai puţin decât clujenii sau bucureştenii – 1 euro la Atena (Grecia), respectiv 1,40 euro la Bratislava (Slovacia), sau 0,51-,1,02 euro în Sofia (Bulgaria).

Potrivit sursei citate, dintre oraşele incluse în acest studiu, capitala Marii Britanii este cea mai scumpă. O oră de parcare în Londra poate costa până la 9,9 euro, iar în Amsterdam (Olanda) şi Oslo (Norvegia), şoferii plătesc câte 7,5 euro pentru o parcare în centru. La polul opus, cel mai ieftin oraş din acest punct de vedere este Erevan, capitala Armeniei, unde şoferii achită doar 0,18 euro pentru oră de parcare în zona de parcare cu plată.

Comenteaza