Parcul Observator este gata. Urmează recepția lucrărilor

Parcul Observator este gata. Urmează recepția lucrărilor

Parcul Observator a fost finalizat, iar luna aceasta începe recepția lucrărilor.

Lucrările la noul parc din cartierul Zorilor au fost finalizate, iar după recepția lucrărilor parcul va fi pus la dispoziția clujenilor.

"Parcul intră în recepție în această lună dar, practic, îl vom vedea în adevărata lui formă odată cu venirea primăverii, acuma e la o dimensiune de iarnă, specifică, la fel și cu Parcul feroviarilor - deci ele din punct de vedere tehnic sunt în faza de recepție, iar la primăvară aceste parcuri, dar și malurile Someșului, le veți vedea puse în valoare", a spus Emil Boc, la Ziua Live.

Proiectul Parcului Observator, care se întinde pe o suprafață de 1,2 hectare, a prevăzut amenajări peisagere, plantarea a 188 arbori și 244 arbuști pe lângă cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație.

De asemenea, au fost amenajate alei din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului, precum și zone de acces pentru persoanele cu dizabilități în perimetrul parcului.

Proiectul a cuprins:
- zonă cu fântâni pavimentale
- loc de joacă cu dotări moderne pentru copii,
- zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah
- zonă de fitness
- zone de promenadă și piste pentru biciclete
- sistem de iluminat cu LED controlat prin telegestiune
- grup sanitar cu funcție de autocurățare și cișmele
- parcare pentru biciclete, bănci, sistem de supraveghere cu camere video.

Proiectant-executant: Asocierea Garden Center Grup SRL (lider) - Ro-Verde Landscaping SRL și subcontractant SC Street Lighting SRL (subcontractant).

Comenteaza