Părinţii clujeni, în clasa pregătitoare: ce trebuie să ştie

Părinţii clujeni, în clasa pregătitoare: ce trebuie să ştie
Părinţii din judeţul Cluj vor putea participa, sâmbătă, la o zi de informări în şcoli în privinţa înscrierii copiilor în clasa pregătitoare, potrivit unei măsuri luate de Inspectoratul Şcolar al Judeţului (ISJ) Cluj.

„În 30 martie am stabilit o zi a porţilor deschise în şcolile cu predare în limba română. Acolo unde există clase pregătitoare, părinţii vor putea sta de vorbă cu învăţătoarele şi cu directorii. Pot să vadă clasele şi dotările. În 6 aprilie şi părinţii interesaţi de şcolile cu predare în limba maghiară vor beneficia de o zi a porţilor deschise", a explicat Valentin Cuibus, inspector şef al ISJ Cluj.

Şcolile cu predare în limba maghiară din judeţ vor beneficia de o zi a porţilor deschise în 6 aprilie. „Trebuie să ţinem cont de toate aspectele şi, pentru că Paştele Catolic cade în 31 aprilie, am decis ca şcolile cu predare în limba maghiară să fie deschise părinţilor interesaţi în 6 aprilie, adică după o săptămână", a spus Cuibus.

Potrivit estimărilor ISJ Cluj, în anul şcolar 2013-2014 vor fi 339 de clase pregătitoare în judeţ. Dintre acestea, în mediul urban, 174 vor fi în limba română, 23 în limba maghiară, trei în germană şi una în limba romani.

Comenteaza