Părinţii şi elevii clujeni, nemulţumiţi de rezultatul contestaţiilor la BAC VIDEO

Părinţii şi elevii clujeni, nemulţumiţi de rezultatul contestaţiilor la BAC VIDEO
Procentul de promovabilitate la Bacalaureat, după contestaţii, în judeţul Cluj, e mai mare cu un punct, conform reprezentanţiilor ISJ Cluj. Totuşi, există situaţii în care notele au fost scăzute şi cu 3 puncte. Părinţii sunt revoltaţi şi cer demisia comisiei iniţiale de examinare.

"În urma contestaţiilor e o creştere în procentul general al promovabilităţii. E o creştere mai mică decât anul trecut, de aproximativ un punct", a spus, pentru ZIUA de CLUJ, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus.

1.315 note au fost contestate în prima sesiune a examenului deBacalaureat, în judeţul Cluj. 70,99% din absolvenţii de liceu din judeţul Cluj au promovat examenul de Bacalaureat, înaintea contestaţiilor. În topul celor mai bune licee din Cluj, cu promovabilitate de 100% la Bac se află 3 instituţii de învăţământ din Cluj-Napoca: Liceul Pedagogic "Gheorghe Lazăr", Liceul "Gheorghe Şincai" şi Liceul "Avram Iancu".

UPDATE 11.40: Rezultatele după contestaţii s-au afişat deja la Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Cluj Napoca. Difereneţele sunt majore: spre exemplu, la Limba şi Literatura Română o lucrare care a fost notată iniţial cu 6.20 a fost mărită la 9, iar o alta a fost depunctată de la 9, la 6.90. Într-un alt caz, o lucrare de 5 a fost punctată după contestaţii cu 4.15.

Mai mulţi părinţi se află în aceste momente la liceu şi se declară şocaţi de rezultate. Ei susţin că profesorii ce au corectat iniţial lucrările ar trebui să îşi dea demisia.

Pe site-ul oficial MECTS, edu.ro, rezultatele încă nu au fost încă publicate.

Articol de Andra Szasz şi Alin Golban.

Comenteaza