Parlamentarul care are maşină din bani publici, de şapte ani, dar circulă cu autobuzul FOTO

Parlamentarul care are maşină din bani publici, de şapte ani, dar circulă cu autobuzul FOTO
A primit maşină, are şofer plătit din bani publici şi primeşte alocaţii pentru benzină, dar alege să folosească transportul în comun. Un deputat clujean ajunge în fiecare zi de acasă la serviciu şi înapoi cu autobuzul. ziuadecj.ro l-a însoţit vineri pe traseu.

Deputatul independent Mircia Giurgiu a ajuns deja la sfârşitul celui de-al doilea mandat şi spune că, atât timp cât va fi parlamentar, va continua să meargă la serviciu cu autobuzul. "Altfel pierzi legătura cu oamenii", spune el.

Deşi merge la cabinetul parlametar cu transportul în comun de şapte ani şi jumătate, nu şi-a făcut abonament, îşi cumpără bilet în fiecare zi. Aşa a făcut şi vineri dimineaţa, înainte să urce pe linia 24, care îl duce din faţa blocului unde locuieşte, pe Calea Floreşti, până pe strada Memorandumului, aproape de biroul parlamentar de pe Iuliu Maniu. Giurgiu spune că mersul cu autobuzul în ajută să ţină legătura cu oamenii, care îl pot aborda atunci când au probleme. Cei mai mulţi îi cer slujbe: "asta se întâmplă de cele mai multe ori, îmi cer să-i ajut să-şi găsească slujbe pentru ei sau pentru rude". A fost abordat vreodată pentru o problemă pentru care să fie nevoie de un parlamentar ca să fie rezolvată? Giurgiu recunoaşte că nu: i s-a cerut ajutorul pentru diverse procese privind retrocedarea terenurilor sau imobilelor, recalcularea pensiilor sau a fost rugat să insiste pentru introducerea unei linii de transport în comun pe strada Câmpului. "Nu fac diferenţa că sunt parlamentar, vin la mine pentru orice problemă au", spune el.

Giurgiu are la dispoziţie de şase ani o Dacia Logan, cu şofer. Pe acesta din urmă nu-l prea solicită, însă, "şi aşa e plătit cam slab", cel puţin pentru deplasările din oraş.

Giurgiu a ajuns parlamentar pe listele Blocului Naţional Sindical, când BNS s-a aliat cu PRM în 2004. Protocolul a fost denunţat un an mai târziu iar Giurgiu a rămas independent, alături de alţi cinci parlamentari. La alegerile din urmă cu patru ani, Giurgiu a candidat pe listele PDL în colegiul uninominal 1 Mănăştur din Cluj-Napoca. Giurgiu a candidat şi la Primăria Cluj-Napoca la alegerile din 10 iunie, ca independent.  Sondajele îl creditau cu 5% intenţie de vot, alături de candidatul UDMR în funcţie, Eckstein Peter Kovacs. În final, însă, Giurgiu a întrunit doar 2,54%.

Etichete
Comenteaza