Foto Pârtie de schi olimpică și telegondolă, la doar 180 km de Cluj. Se deschide săptămâna viitoare

Pârtie de schi olimpică și telegondolă, la doar 180 km de Cluj. Se deschide săptămâna viitoare
| Foto: Facebook / Timiș Ion Sorin
Pârtie de schi olimpică și telegondolă, la doar 180 km de Cluj. Se deschide săptămâna viitoare
Pârtie de schi olimpică și telegondolă, la doar 180 km de Cluj. Se deschide săptămâna viitoare
Pârtie de schi olimpică și telegondolă, la doar 180 km de Cluj. Se deschide săptămâna viitoare
Din 20 decembrie se deschide o nouă pârtie la doar 180 km de Cluj
Din 20 decembrie se deschide o nouă pârtie la doar 180 km de Cluj

Ce nu se poate la Cluj, se poate în Maramureș. O nouă pârtie pentru iubitorii sporturilor de iarnă va fi inaugurată în stațiunea Borșa. Pârtia Olimpică și telegondola de peste 2,5 km lungime vor fi deschise luni, 20 decembrie, cu un spectacol de artificii, muzică, un show de lasere, dar și o coborâre cu torțe.

Noua telegondolă din Maramureș va face legătura între complexul turistic Borșa și Pârtia Olimpică de schi. Aceasta este compusă din 54 de gondole a câte 8 locuri și are o capacitate de 1.800 persoane pe oră. Traseul are o lungime de 2.650 metri , iar durata unei unei urcări sau coborâri este de șapte minute.

Deși s-a dorit inaugurarea pârtiei la începutul lunii, condițiile meteo nefavorabile nu au permis acest lucru.

„Avem deosebita plăcere de a vă invita la Inaugurarea Telegondolei și Pârtiei Olimpice, ce va avea loc în Stațiunea Turistică Borșa, în data de 20 Decembrie 2021. Vă așteptăm cu drag!”, transmite Primăria Orașului Borșa

"Organizarea unei Olimpiade de iarnă în Munții Rodnei este un vis tot mai aproape de împlinire. Luni, 20 decembrie 2021, inaugurăm telegondola și Pârtia Olimpică de la Borșa, un pas în plus pentru îndeplinirea acestei dorințe vechi de zeci de ani.

Voi tăia simbolic panglica acestei investiții cu gândul la toți borșenii care au făcut posibil acest lucru și sunt mulți. Este vorba despre cei care au crezut în mine de trei ori la rând și care mi-au acordat votul lor cu inima deschisă, convinși că „vom continua împreună pe drumul cel bun”.

Nu-mi mai amintesc zecile de drumuri făcute la București și nici lăzile de documente pe care le-am dus de fiecare dacă. Îmi amintesc însă și îmi voi aminti toată viața încrederea din ochii borșenilor cu care mă întâlneam înainte să plec. Din respect pentru ei nu am renunțat, deși au fost momente în care credeam că nu se mai poate face nimic! N-am putut să le înșel încrederea, deși au fost numeroși cei care așteptau să cad. Borșeanul cade de trei ori și de ridică de patru, se îndoaie precum bradul, dar nu se rupe!", a scris pe Facebook primarul Ion Sorin Timiș.

Pe lângă telegondolă, de la finalul lunii decembrie vor fi puse la dispoziția turiștilor două noi pârtii, una roșie, cu o lungime de trei km și una albastră, de patru km. Cea roșie dispune de nocturnă pe toată suprafața pârtiei și ambele dețin tunuri pentru zăpadă artificială. Pentru asta, există un lac de acumulare care ar putea asigura înzăpezirea cu 40 cm de zăpadă pe întreaga suprafață într-un timp de doar 72 ore.

Deși vor fi date în folosință, pârtiile nu vor putea funcționa la capacitatea maximă de 7.000 de persoane, aceasta fiind limitată la 60%.

"Pârtia va fi dată în folosință doar în regim redus. E perioadă de teste, perioadă de formare a echipei care lucrează acolo, mai e și de înierbat, n-am putut anul acesta până a venit frigul și anul viitor se va face înierbarea. Va fi un regim un pic mai redus și anul viitor va fi complet”, declară primarul din Borșa, Ion Sorin Timiș, pentru ski-outdoor.ro

CITEȘTE ȘI: Zece stațiuni aflate la maxim 160 de kilometri de Cluj, unde poți merge la ski în iarna aceasta

Comenteaza