Paşi mărunţi pentru Autostrada Transilvania. FOTO/VIDEO cu şantierul incipient de pe cel mai lung tronson

Paşi mărunţi pentru Autostrada Transilvania. FOTO/VIDEO cu şantierul incipient de pe cel mai lung tronson
Asociaţia Pro Infrastructură (API) a realizat recent filmări din avion cu şantierul Autostrăzii Transilvania (A3), între localităţile Iernut și Chețani.

"Pe lotul de 17,9 km din A3 între Iernut și Chețani (constructor asocierea Astaldi-Max Boegl) se lucrează doar pe 8 km, în cea mai ușoară zonă a acestui tronson, undeva între localitățile Bogata și Iernut, singura secțiune a proiectului cu autorizație de construire valabilă.

Filmarea aeriană surprinde un segment de 4 km unde vedem un avans bun de la ultima noastră vizită, șantierul fiind încă într-un stadiu incipient. Ultimul raport emis de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere arată un progres fizic de 11% pentru acest proiect.

Pe A3, între Câmpia Turzii și Ungheni (Aeroport Târgu-Mureș), se lucrează de fapt doar pe 21,1 km din totalul de 47,3 km, adică doar pe 45% din distanță! De ce? Pentru că se așteaptă în continuare emiterea acordului de mediu și, implicit, a autorizațiilor de construire necesare pentru cele 3 loturi dintre Câmpia Turzii și Ogra", transmit reprezentanţii API. 

A3 Târgu-Mureş - Ogra - Câmpia Turzii are 56 km şi a fost împărţită în cinci loturi. Ministerul Transporturilor a emis în luna mai autorizaţia de construire pentru opt dintre cei aproape 18 km ai lotului Iernut - Cheţani, atribuit italienilor de la Astaldi.

Autorizaţia emisă vizează lucrările dintre km 7+400 - km 15 + 250 din lotul Iernut - Cheţani, aflat între km 3+600 - km 21+500 din secţiunea Ogra - Câmpia Turzii. Valoarea lucrărilor autorizate este de 120,78 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA). Valoarea contractului pentru 18 km este de 437,63 milioane de lei, fără TVA.

 

 

 

 

Comenteaza