Pata Rât şi restul gropilor ilegale din Cluj, închise pentru 12 milioane de euro

Pata Rât şi restul gropilor ilegale din Cluj, închise pentru 12 milioane de euro
Contractul pentru închiderea şi ecologizarea gropii de gunoi de la Pata Rât a fost publicat astăzi pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) de către Consiliul Judeţean Cluj, anunţă instituţia.

 

Contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai mic. „Este un pas necesar pentru finalizarea noului sistem de management al deşeurilor din judeţul nostru. Punctual, pentru cei care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca, este foarte importantă închiderea şi soluţionarea definitivă a problemei generate de fosta rampă de la Pata Rât", spune preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.

Contractul urmăreşte şi închiderea şi ecologizarea depozitelor neconforme din Câmpia Turzii, Dej, Gherla, Cluj-Napoca, Turda şi municipiul Huedin. Lucrările ar urma să dureze 19 luni de la data de emitere a ordinului de începere a lucrărilor şi ar urma să coste peste 51 milioane de lei (12,46 milioane de euro), sumă la care se adaugă şi taxa pe valoare adăugată. Banii provin în mare parte din Fondul European de Dezvoltare.

Comenteaza