Patronul restaurantului din Constanţa unde 3 dansatoare au ars de vii a fost prins la Cluj

Patronul restaurantului din Constanţa unde 3 dansatoare au ars de vii a fost prins la Cluj
| Foto: Ziua Constanța

Patronul restaurantului din Constanţa, în care trei dansatoare au murit în urma unui incendiu, a fost prins, vineri, de poliţişti la Cluj. Acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare şi a fost dat în urmărire naţională în 20 noiembrie, după ce a fugit în urma sentinţei primite.

„În cursul acestei zile (vineri-n.r.), a fost depistată o persoană aflată în urmărire naţională, pe numele căruia exista un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o pedeapsă de 8 ani”, au anunţat reprezentanţii IPJ Constanţa, potrivit Gândul.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, este vorba de George Karam, patronul restaurantului din Constanţa, unde în 2014 trei tinere au murit într-un incendiu. Acesta a fost prins de poliţişti la Cluj.

Karam a fost găsit vinovat de judecătorii Curţii de Apel Constanţa pentru distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, complicitate la realizarea construcţiilor cu nerespectarea cerinţelor esenţiale a existenţei acestora, construire fără autorizaţie şi pentru fals în înscrisuri.

Sentinţa a fost dată de judecătorii constănţeni în dosarul celor trei tinere care au ars de vii în timpul incendiului care a mistuit localul, în 5 aprilie 2014. Fetele erau studente şi dansau în restaurant pentru a-şi plăti taxele de şcolarizare. În timpul izbucnirii incendiului, acestea se schimbau în haine de scenă, într-o încăpere din mansarda clădirii, de unde nu s-au putut salva din cauza încuietorii stricate a uşii. Fetele au fost găsite îmbrăţişate de pompieri.

Karam va fi încarcerat în cea mai apropiată închisoare, mai informează IPJ Constanţa.

Comenteaza