Breaking news Patronul restaurantului Transylvania Steak House, Gal Avram Marius, a fost condamnat la cinci ani de închisoare

Patronul restaurantului Transylvania Steak House, Gal Avram Marius, a fost condamnat la cinci ani de închisoare
| Foto: libertatea.ro

Gal Avram Marius, patronul Transylvania Steak House și președintele PSD Câmpia Turzii, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență.

Tribunalul București l-a condamnat vineri, 16 februarie, pe Gal Avram Marius, patronul restaurantului Transylvania Steak House și candidat anunțat pentru funcția de primar la Câmpia Turzii, la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. 

"Condamnă pe inculpatul GAL AVRAM MARIUS la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. 1 lit. c C.pen.

În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe durata executării pedepsei principale. În baza art.404 alin. 4 lit. c C.proc.pen. menţine sechestrul asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin ordonanța nr. 157/P/2020 din 06.10.2020 cu privire la bunurile inculpatului Gal Avram Marius, până la concurența sumei de 440.940 lei.

În baza art. 291 alin. 2 C.pen. rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 440.940 lei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotarârii", a fost decizia Tribunalului București.

DNA a deschis dosar penal pe numele lui Avram Gal încă din anul 2020

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus în 2020 punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 august 2020, a inculpatului Gal Avram Marius, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă, conform rechizitoriului procurorilor DNA.

"Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale, suma de 371.000 lei (printr-o firmă și o asociație, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei", a transmis DNA într-un comunicat publica în 18 august 2020.

DNA susţine că banii primiţi de inculpat ar fi fost folosiți în scopuri exclusiv personale, respectiv cazare la hotel şi cumpărarea unei maşini de lux. În plus, Marius Aveam Gal ar fi primit şi produse electrocasnice.

"Inculpatul s-ar fi folosit de relaţiile profesionale şi interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcţiile publice deţinute, în scopul creării impresiei că poate influenţa decizii adoptate la nivelul anumitor instituţii publice. Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparenţă de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate şi donaţie), cât şi a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate)", mai arată DNA.

Președintele PSD Câmpia Turzii se retrage din politică

După publicarea deciziei Tribunalului București, președintele PSD Câmpia Turzii, Gal Avram Marius a anunțat că în aceste condiții se retrage din politică. De asemenea, patronul restaurantului Transylvania Steak House a spus că va face apel pentru a demostra că este nevinovat.

"Viata ne oferă multe încercări, însă trebuie să avem credința și tăria de a le depăși. În acest moment dificil pentru mine și familia mea, reprezentat de pronuntarea unei hotarari penale de condamnare in prima instanță in privinta mea, vreau sa precizez că rămân pe deplin încrezător în justiție și am convingerea fermă că până la urmă se va face dreptate. Voi exercita calea de atac prevăzută de lege și voi demonstra ca sunt nevinovat. Vreau doar sa mai anunt faptul ca ma voi retrage din viata politica, pentru a evita asocierea acestui moment nefericit cu imaginea și prestigiul partidului politic din care fac parte", a scris Avram Gal pe pagina sa de Facebook.

Cine este Gal Avram Marius?

Gal Avram Marius este un politician clujean, fost consilier al lui Ben Oni Ardelean, lider PNL. Avram Gal a mai fost consilier al ministrului liberal al Dezvoltării, Ion Ştefan, al fostului ministru PSD al Apărării, Sorin Leş şi al fostului ministrul PNL de Interne, Cristian David.

Clujeanul a mai fost şi membru ALDE, şi preşedinte al ALDE Câmpia Turzii, şi preşedinte al ALDE Diaspora, şi preşedinte al New Life International Evanghelical Association ( Asociaţiei Internaţionale Evanghelice New Life), şi l-a însoţit în 2019 în SUA pe preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, alături de Ben Oni Ardelean.

Avram Gal deține faimosul restaurant Transylvania Steakhouse din Cluj-Napoca. Localul  a devenit faimos prin vânzarea „celui mai scump burger din lume”, care valorează nu mai puțin de 6.200 de euro. Lansarea acestui produs a avut loc înaintea începerii festivalului Untold. 

Restaurantul a fost deschis în luna ianuarie 2023. Societatea nu avea acordul și orarul de funcționare aprobate de municipalitate, acte fără de care nu avea dreptul să-și înceapă activitatea. In toamna 2023, Primăria Cluj-Napoca a decis sistarea activității. După un an de la deschidere, faimosul restaurant din Cluj-Napoca a fost scos la vânzare.

Vezi și cum a reacționat conducerea PSD Cluj, după condamnarea lui Avram Gal.

CITEȘTE ȘI: RECHIZITORIU DNA: Filiera de influență din Dosarul "Pandemia - Unifarm" trece pe la Cluj

Comenteaza