Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru furturi din locuinţe. Prejudiciile se ridică la peste 150.000 de lei VIDEO

Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru furturi din locuinţe. Prejudiciile se ridică la peste 150.000 de lei VIDEO
4 bărbaţi au fost reţinuţi pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, după ce Poliţiştii din Cluj au efectuat percheziţii la domiciliu la persoane bănuite că au sustras bunuri din mai multe locuinţe.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca - Secţia 7 Poliţie, cu sprijinul celor din cadrul Secţiei 2 Poliţie, au efectuat cinci percheziţii domiciliare la persoane bănuite de furturi din locuinţe. La activităţi au participat şi poliţişti de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

"Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii octombrie, cei în cauză ar fi pătruns, prin escaladarea gardului şi forţarea geamurilor, în trei locuinţe de pe raza municipiului Cluj-Napoca, de unde ar fi sustras laptopuri, bijuterii, 30.000 de euro şi alte sume de bani, în lei, forinţi şi dolari, ceasuri şi telefoane mobile, cauzând un prejudiciu de peste 150.000 de lei.", au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție.

În cadrul percheziţiilor, poliţiştii au identificat opt dintre ceasurile sustrase, telefoane mobile şi peste 3.000 de lei.

În urma administrării probatoriului, patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani, din Cluj-Napoca, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând a fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii clujeni continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.

Pentru a nu fi victime ale acestui gen de fapte, oamenii legii vă recomandă să:

- nu daţi informaţii vecinilor, prietenilor, cunoştinţelor, rudelor sau colegilor despre sumele şi valorile deţinute în locuinţă

- nu vă faceţi cunoscut programul dumneavoastră la serviciu, în concediu sau cu privire la alte împrejurări

- închideţi toate căile de acces în locuinţă când părăsiţi domiciliul, chiar şi pentru scurt timp

- nu lăsaţi cheia locuinţei în locuri accesibile oricui

- nu tineţi sume mari de bani în casă neasigurate

 

Comenteaza