Patru rude ale bărbatului care a atacat un vehicul al Jandarmeriei la Paris, reţinute de poliţia franceză

Patru rude ale bărbatului care a atacat un vehicul al Jandarmeriei la Paris, reţinute de poliţia franceză
Poliţia franceză a reţinut, marţi, patru membri ai familiei bărbatului ucis după ce a atacat cu maşina un vehicul al Jandarmeriei în centrul oraşului Paris.

Potrivit site-ului agenţiei The Associated Press, este vorba despre fosta soţie, fratele, cumnata şi tatăl atacatorului Adam D., un islamist radicalizat în vârstă de 31 de ani. Totodată, unchiul presupusului terorist a fost chemat la audieri de către poliţia judiciară.

Provenind dintr-o familie salafistă, Adam D. se afla în vizorul autorităţilor franceze, figurând încă din 2015 pe lista suspecţilor de apartenenţă la o mişcare islamistă radicală. În ciuda acestui aspect, bărbatul deţinea permis de portarmă şi se antrena la tir.

Un bărbat a atacat cu maşina, luni, un vehicul al Jandarmeriei pariziene aflat pe Bulevardul Champs-Elysees. Nu au existat răniţi în rândul forţelor de ordine sau a civililor. Autoturismul în care se afla bărbatul a luat foc, iar acesta a murit la spital.

Anchetatorii au descoperit în maşina atacatorului butelii de gaz şi mai multe arme. Atacul nu a fost revendicat de nicio organizaţie teroristă.

Începând din ianuarie 2015, Franţa a fost vizată de mai multe atacuri teroriste, care s-au soldat cu moartea a 239 de persoane. Atacatorii au vizat de multe ori poliţişti sau jandarmi. Franţa a prelungit starea de urgenţă în ţară până la 1 noiembrie, ca urmare a pericolelor prezentate de către militanţii reţelei Stat Islamic.

 

Comenteaza