Video Foto Patzaichin, la Cluj: ”E nevoie să schimbăm legi, ca Apele Române să vină mai aproape de comunitate"

Râul Someşul Mic, care traversează municipiul Cluj-Napoca, a devenit navigabil la sfârșit de săptămână, în cadrul evenimentului “Someş Delivery”. Amatorii de canotaj au avut parte şi de un ghid pe măsură: campionul Ivan Patzaichin, care promovează astfel de iniţiative în toată ţara.

În prezent, pe Someșul Mic nu se poate naviga cu niciun fel de ambarcaţiune, fiind declarat drept canal hidroenergetic. Marele campion vrea însă ca legislaţia să fie mai permisivă şi crede că în foarte multe oraşe traversate de râuri oamenii s-ar putea bucura de mai mult timp în natură.

"Avem o Românie foarte frumoasă, important e să ne unim; probabil o să fie nevoie să schimbăm şi ceva legi, pentru că Apele Române trebuie să vină cumva mai aproape de comunitate. Dar comunitatea să profite într-un sens şi aşa poate devine şi mai responsabilă”, a declarat Patzaichin, pentru StirilePROTV. 

Primăria din Cluj-Napoca are în lucru un proiect în valoare de 35 de milioane de euro din fonduri europene prin care malurile Someșului vor fi reamenajate pe o porţiune de 10 kilometri.

Comenteaza