Pe autostradă de la Turda la Aiud, abia prin primăvară. Ce spune CNAIR FOTO

Pe autostradă de la Turda la Aiud, abia prin primăvară. Ce spune CNAIR FOTO
Cei aproape 30 de kilometri ai loturilor 4 şi 3 ale Autostrăzii Sebeş-Turda vor fi deschişi circulaţiei auto abia în primăvară. Reprezentanţii CNAIR spun că recepţia finală va fi efectuată în lunile martie, respectiv aprilie 2018.

Asociaţia Pro Infrastructură (API) anunţa că recepţia finală a lotului 4 ar fi urmat să fie efectuată în cursul zilei de joi, 15 februarie 2018, însă conducerea Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susţine că încă se fac lucrări pe acest tronson de autostradă. "Consultantul ne-a recomandat să nu se constituie comisia de recepţie pentru că nu s-au terminat lucrările. Se mai lucrează încă la şanţuri, la taluze, garduri şi alte elemente de siguranţă. Estimăm că recepţia va avea loc undeva în luna martie", a declarat urtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Amintim că reprezentanţii CNAIR au vizitat în 10 ianuarie tronsonul 4 al autostrăzii Sebeş - Turda, cel care are o jumătate de traseu pe teritoriul Clujului. Lucrarea a fost gata în decembrie 2017, însă CNAIR a solicitat unele remedieri. Joi, 15 februarie, pe pagina de Facebook a instituţiei au fost publicate o serie de fotografii cu lucrările în cauză.

Lotul 4 (16,3 km) se întinde de la nodul Decea până la intrarea în autostradă din zona Turda; km 53+700 - km 70+000). Constructor este Porr Construct SRL/Porr Bau, cu contract de 470.004.890 lei (fără taxa pe valoarea adăugată), semnat în 2014. Pe acest lot se va face joncţiunea între A10 şi A3.

Ultima vizită a oficialilor de la drumuri pe lotul 3 al Autostrătii Sebeş-Turda a avut loc în 9 ianuarie 2018, aceştia declarând că anumite neconformităţi descoperite în luna noiembrie 2017 s-au menţinut. "Vorbim de exces de bitum, vorbim de probleme legate de rugozitate, adică de aderenţa în sine a asfaltului, vorbim de elemente de planeitate executate neconform, care, din perspectiva circulaţiei, pot crea probleme", explica Alin Şerbănescu la acea vreme. Constructorului i s-a pus în vedere să remedieze deficienţele constatate în termen de 90 de zile, astfel că recepţia tronsului ar urma să aibă loc în luna aprilie 2018. "Trebuie luate în calcul şi perioadele în care condiţiile meterologice nu le-au permis să intre în amplasament să remedieze neconformităţile constatate cu ocazia ultimei inspecţii", a punctat reprezentantul CNAIR.

Lotul 3 (12,45 km) urmează traseul de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea, de fapt între Decea şi Inoc, judeţul Alba. Pe acest tronson sunt două noduri rutiere, inclusiv bretele de acces, la Aiud (km 44+700) şi Unirea (km 53+200). Constructor este Tirrena Scavi (Societa Italiana per Condotte d'Acqua), cu valoare contract de 420.511.921 lei (fără taxa pe valoarea adăugată), semnat în 16 aprilie 2014 şi termen iniţial de finalizare a lucrării 20 martie 2016.

VEZI ŞI Ce nereguli a găsit CNAIR la Autostrada Turda - Sebeş + Factură URIAŞĂ la curent, pe decembrie - GALERIE FOTO

Comenteaza