Pe cine recomandă Daniel Morar să conducă lupta anticorupţie. Pe listă, şeful DNA CLuj

Pe cine recomandă Daniel Morar să conducă lupta anticorupţie. Pe listă, şeful DNA CLuj
Procurorii Doru Ţuluş, Lucian Papici, Călin Nistor, Elena Botezan şi Laura Oprean sunt recomandările, pentru funcţia de şef al DNA, făcute de prim-procurorul general interimar Daniel Morar. Cei cinci procurori au coorodnat anchete complexe de corupţie şi au trimis în judecată nume grele din parlamnent, administraţie locală sau magistratură.

Cei cinci procurori au coorodnat anchete complexe de corupţie şi au trimis în judecată nume grele din parlamnent, administraţie locală sau magistratură.

Sub conducerea lui Daniel Morar, DNA a fost nominalizată pozitiv în rapoartele CE

"Ideea este că, am mai spus-o, nu mi se pare normal. I-am fi recomandat câteva persoane, patru-cinci, pe care putea să le vadă. Niciodată nu a existat o asemenea discuţie. Deci să nu îmi spună că vrea în mod responsabil să numească oameni într-adevăr competenţi. Cine poate cunoaşte mai bine ce este într-un sistem decât procurorul general, nu?, care a condus şase ani. Sau decât procurorul-şef al DNA, care a condus DNA-ul şapte ani", a declarat Daniel Morar, într-o emisiune la într-o emisiune la Digi 24, citată de evz.ro.

Lista lui Daniel Morar

Întrebat care ar fi recomandările lui Daniel Morar pentru şefia DNA, el a răspuns: "Dar era o chestiune, nu i se impunea nimic. Am mai spus de colegii mei de la structura centrală (procurorii care au dus greul bătăliei anticorupţie) - Doru Ţuluş, Lucian Papici, de colegii din structurile teritoriale - Nistor, de la Piteşti, Elena Botezan de la Cluj, de Laura Oprean, care acum conduce DNA-ul din postura de interimar... Sunt oameni care s-au expus în toţi aceşti ani. Sunt oameni care au rezistat presiunilor în toţi aceşti ani, au făcut dosare importante şi au obţinut şi rezultate în instanţă. Sunt oameni, cum ar veni, care s-au validat. Nu oameni de genul candidaturilor propuse, da?", s-a întrebat rhetoric Daniel Morar.

Papici: „Cel mai interesant mi s-a părut totuşi cazul Voicu"

Ea conduce în acest moment ca interimar, activitatea DNA. Lucian Papici este șeful Secției 1 de Combatere a Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA şi a condus mai multe anchete complexe privind dosarele unor parlamentari sau magistraţi. "Cel mai interesant mi s-a părut totuși cazul Voicu, pentru că e legat foarte mult de așa-zisele rețele obscure din magistratură. Cazul acela m-a impresionat cel mai mult, mai mult decât dosarul Năstase", povestea Lucian Papici, într-un interviu. În acest moment, dosarul fraudelor de la Referensum, în care este implicat vicepremierul Liviu Dragnea, se află pe rolul acestei Secţii. Laura Oprean are 37 de ani şi ocupă funcţia de procuror-şef adjunct al DNA încă din iulie 2009.

Secţia lui Ţuluş: dosarele lui Fenechiu şi Voiculescu

Doru Ţuluş este procuror şef al Secţiei a 2-a a DNA de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie. Numele său a ajuns în atenţia mass-media atunci când fostuil ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a ăncercat să-l revoke din funcţia. Doru Ţuluş a coordonat mai multe anchete complexe: dosarele fostului şef al CFR MIhai Necolaiciuc, dosarul lui Relu Fenechiu, Dosarul ICA- în care a fost trimis în judecată Dan Voiculescu, dosarul „Transferurilor din fotbal", "Poşta Româna", "Dosarul Aviara", "Loteria", sau afacerea Agronomia- în care a fost implicat milionarul Puiu Popoviciu.

Oamenii din teritoriu care fac munca colegilor

Elena Botezan conduce în prezent activitatea Serviciului territorial Cluj şi a fost implicată în mai multe anchete de răsunet: cel al fostului primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu și al vicepreședintele CJ Cluj, Radu Bica. Numele procurorului Călin Nistor, cel care a condus Serviciul teritoarial Anticorupţie Piteşti, a ajuns celebru după ce a trimis în judecată mai mulţi arbitri şi şefi de cluburi. Totul a plecat de la dosarele deschise împotriva omului de afaceri local, Gheorghe Penescu. El a coordonat anchetele în cazul fostului primar la Craiovei, Antonie Solomon, sau al deputatului Sorin Pandele.

„Ar trebui să ajungă şef al DNA un om care a lucrat în DNA"

„ Eu nu mai puteam candida pentru postul de şef al DNA. Credeţi-mă, cu toată sinceritatea, am făcut şedinţă cu ei şi le-am recomandat să se ducă la interviul pentru DNA, pe principiul că ar trebui să ajungă şef al DNA un om care a lucrat în DNA, care s-a expus în toţi aceşti ani şi care este bun, care este validat", a explicat Daniel Morar ce crede despre şefia DNA.

 

Comenteaza