Pe terenul de pe strada Coastei, de unde au fost evacuţi romii, va fi ridicat un centru ecleziastic pentru mitropolie

Pe terenul de pe strada Coastei, de unde au fost evacuţi romii, va fi ridicat un centru ecleziastic pentru mitropolie
Un teren de 4.000 de metri pătraţi de pe strada Coastei ar putea fi cedat cu titlu gratuit către Mitropolia Ardealului. Acesta este subiectul unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local din 10 mai.

Decizia cedării terenului către mitropolie vine în urma discuţiilor pe care cele două instituţii le-au purtat la scurt timp după întronizarea noului mitropolit Andrei Andreicuţ, „în încercarea de a continua şi dezvolta parteneriatul care a existat şi în timpul în care Mitropolia a fost păstorită de către Înalt Prea Sfinţitul Bartolomeu Anania", a explicat primarul Sorin Apostu. Acelaşi proiect prevede că, în schimb, mitropolia va restitui administrarea unui teren de aproximativ 7.000 de metri pătraţi de pe strada Slănic, „dar care nu a putut fi utilizat pentru scopurile în care a fost solicitat întrucât este mult mai potrivit pentru zonă de agrement", conform unei informări a Primăriei.

Aceasta din urmă va fi amenajată ca spaţiu verde, în vreme ce pe terenul de pe Coastei va fi construit un „centru educaţional ecleziastic la nivelul pe care trebuie să îl ofere un oraş care găzduieşte Mitropolia Ardealului", conform lui Apostu. Este vorba de construirea unui campus universitar pentru Facultatea de Teologie Ortodoxă, cu clădiri care să găzduiască aula în suprafaţă de 360 metri pătraţi, săli de curs în aceeaşi suprafaţă, săli de seminar în suprafaţă de 950 metri pătraţi, ateliere şi spaţii destinate corpului profesoral, dar şi spaţii de cazare, o cantină şi anexe pentru utilităţi, parcări şi o capelă.

Centrul de pe Coastei va fi construit chiar pe terenul care a fost evacuat în urmă cu patru luni şi unde locuiau până acum mai multe familii de romi, mutate în locuinţe modulare în apropiere de rampa de gunoi de la Pata Rât.

Comenteaza