Foto Pe urmele hoţilor de biciclete

Pe urmele hoţilor de biciclete
Pe urmele hoţilor de biciclete
Pe urmele hoţilor de biciclete
Pe urmele hoţilor de biciclete
Pe urmele hoţilor de biciclete

Clujul a ajuns raiul hoţilor de biciclete. Aceştia operează în voie atât în oraş, cât şi în comuna Floreşti, unde oamenii se plâng constant că au rămas fără biciclete şi au făcut nenumărate reclamaţii la poliţie. 

Polițiștii Secției 7 Poliție Cluj-Napoca, alături de cei ai celorlalte secții urbane din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Biroului de Investigații Criminale, Biroului Rutier, Serviciului de Investigații Criminale criminaliști și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Cluj au acționat recent în cadrul unei razii organizate în cartierul Someșeni.

Se pare că acţiunea era menită să dea de urma hoţilor de biciclete deoarece IPJ Cluj a anunţat că "s-a acționat pentru prevenirea infracțiunilor de furt, a faptelor violente comise în mediul stradal și a identificării persoanelor de interes pentru cauze aflate în derulare". 

În curtea unde au făcut poliţiştii clujeni descinderea se pot observa mai multe biciclete, unele dintre acestea dezmembrate deja, dar şi cărucioare de copii, aviz celor care s-au trezit fără cărucioarele copiilor lăsate în casa scărilor din Cluj-Napoca sau Floreşti. 

"Verificările au condus la legitimarea a 40 de persoane și controlarea a circa 10 autoturisme. De asemenea, în urma constatărilor, au fost identificate și ridicate 8 biciclete, urmând a fi stabilite aspectele referitoare la proveniența acestora", a mai transmis IPJ Cluj, într-un comunicat de presă. 

După ce floreştenii au raportat furturi pe bandă rulantă la biciclete, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat în vara aceasta că există o metodă prin care hoţii să nu mai aibă acces la biciclete: parcările container care sunt sigure.

„Parcări sigure pentru biciclete” este un proiect propus și votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă. Municipalitatea are în vedere astfel de soluții și pentru alte amplasamente din oraș.

Citeşte şi: Hoţii de biciclete o duc bine în Floreşti. Au acţionat în weekend pe strada Eroilor: "Unul dintre ei avea părul vopsit albastru" 

Comenteaza