Pelerinii din Cluj au aterizat la București. Preotul Mircea Lung: "Nu ne-am despărţit nicio clipă. Trăim toţi sau murim toţi"

Pelerinii din Cluj au aterizat la București. Preotul Mircea Lung: "Nu ne-am despărţit nicio clipă. Trăim toţi sau murim toţi"
| Foto: Agenția Pelerinul Creștin - Facebook / captura video - Digi24

Un grup de 56 de pelerini din Maramureș și Cluj, se aflau în Palestina în momentul începerii războiului.

Grupul de pelerini din Gherla şi Maramureş era cazat în Palestina, dar românii fost mutați într-un hotel din Ierusalim, însă au trecut prin momente teribile. Au văzut imagini filmate cu oameni morți pe autostradă, soldați înarmați, filtre de securitate, baricade, și că au fost controlați în anumite locuri de către armata israeliană.

”Avem mari emoții pentru drumul spre aeroport. E plin de armată pe străzi, de soldați înarmați. Noaptea a trecut cu bine deși nu prea am putut dormi niciunul dintre noi. Să ne revedem cu bine acasă. Doamne ajută”, a declarat preotul Mircea Lung, pentru publicaţia maramureşeană vasiledale.ro.

Din fericire, într-un anunț făcut pe pagina de Facebook Agentia Pelerinul Crestin, se arată că pelerinii au ajuns cu bine duminică în țară.

„Am ajuns in țară, slavă și mulțumire Lui Dumnezeu. Se cuvine sa muțumim Preasfințitului Iustin, sutelor de preoți și miilor de pelerini și prieteni care v-ați rugat pentru noi. Rugăciunea voastră ne-a adus acasă!” – arată Agenția Pelerinului Creștin.

Preotul Mircea Lung, aflat împreună cu pelerinii clujeni şi maramureşeni, a relatat la sosirea pe aeroportul din Bucureşti că au stat uniţi şi că cei din grup nu s-au despărţit de la izbucnirea conflictului nicio clipă. "A fost zborul cel mai greu pentru că viața noastră a fost pusă în pericol. Nu ne am despărțit deloc. Am zis trăim toți sau murim toți", a declarat preotul Mircea Lung, povestind că inclusiv atunci când avionul care i-a adus acasă decolase din Tel Aviv, se simţeau în pericol. 

Avionul companiei HiSky a decolat de la Tel Aviv și a aterizat cu bine pe Aeroportul Otopeni din București, iar pelerinii din Maramureș s-au îmbarcat într-un autocar trimis de la Episcopia Maramureșului și Sătmarului și au pornit spre casă.

Comenteaza