Percheziții cu "mascaţii" în Cluj la traficanţii de droguri. Zeci de persoane audiate și trei reținute/ A fost ridicat și un pistol

Percheziții cu "mascaţii" în Cluj la traficanţii de droguri. Zeci de persoane audiate și trei reținute/ A fost ridicat și un pistol

Poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT au efectuat miercuri cinci percheziţii domiciliare în dosare care vizează comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au desfășurat miercuri, 9 noiembrie, o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri, fiind efectuate 5 percheziții domiciliare, în localități situate în județul Cluj.

În cauză sunt instrumentate două dosare penale, în care au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere și au fost citate și audiate aproximativ 30 de persoane în calitate de martor.

Din cercetări a reieșit că, din cursul anului 2021 și până în prezent, bănuiții ar fi procurat și comercializat către diverși consumatori, droguri de risc și mare risc și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au indisponibilizat 54 de grame de cannabis, 3 grame NSP, 2 timbre LSD, 4 comprimate alprazolam, 1,7 grame hașiș, 1,3 grame CBD, peste 30 de plicuri și recipiente cu urme de substanțe, 4 grindere, 3 cântare de mare precizie, un pistol airsoft și 5 telefoane mobile.

În baza probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, față de trei tineri, cu vârste de 24 și 25 de ani, iar un altul se află arestat într-o altă cauză.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca.

Comenteaza