Percheziţii de amploare la o grupare de traficanţi de droguri în Cluj, Zalău şi Ploieşti

Percheziţii de amploare la o grupare de traficanţi de droguri în Cluj, Zalău şi Ploieşti
Oamenii legii au efectuat marţi 13 percheziţii pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Zalău şi Ploieşti, la membrii unei grupări specializate în trafic de droguri de risc şi trafic de substanţe cu efecte psihoactive. Pentru aproximativ 100 de posibili consumatori au fost puse în executare mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. din Sălaj pentru audieri.

În cursul zilei de marți, au fost efectuate 13 percheziţii pe raza municipiilor Cluj-Napoca, Zalău şi Ploieşti, la membrii unei grupări specializate în trafic de droguri de risc şi trafic de substanţe cu efecte psihoactive. La activităţi au participat poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi jandarmi.

Membrii grupării sunt bănuiţi că, începând cu anul 2013, ar fi comercializat în diferite cluburi şi localuri, de pe raza judeţului Sălaj, droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 de lei doza.

"Din cercetări a reieşit că activitatea infracţională era organizată pe mai multe paliere, respectiv achiziţionare şi procurare de droguri şi produse psihoactive prin intermediul societăţilor de curierat, amestecul substanţelor achiziţionate, pregătirea acestora prin porţionare, cântărire, împachetare în plicuri de dimensiuni mici şi sigilarea, precum şi distribuirea acestora către consumatori, fie direct, fie prin interpuşi", arată IGPR.

Timp de aproape trei luni, în perioada septembrie - noiembrie 2014, au fost identificaţi aproximativ 100 de consumatori cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Totodată, în cazul expus, au fost puse în executare 100 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - B.T Sălaj, pentru audieri.

Comenteaza