Percheziții în Cluj la traficanți de droguri. Polițiștii au confiscat 1kg de substanță cristalină, pastile periculoase și zeci de mii de lei

Percheziții în Cluj la traficanți de droguri. Polițiștii au confiscat 1kg de substanță cristalină, pastile periculoase și zeci de mii de lei
| Foto: ipj cluj

Polițiștii clujeni au pus în aplicare mai multe percheziții domiciliare în Cluj-Napoca, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.

Polițiștii BCCO, împreună cu procurorii DIICOT Cluj, au pus în aplicare, în data de 19 iulie 2023, cinci mandate de percheziție domiciliară.

“La data de 19 iulie a.c., printr-un apel la SNUAU 112, era sesizată tulburarea ordinii și liniștii locatarilor de la un apartament, situat în municipiul Cluj-Napoca. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca s-au deplasat la locul sesizării, și au stabilit identitatea a trei bărbați din imobil.

În contextul în care existau suspiciuni cu privire la comportamentul persoanelor legitimate de polițiștii structurii de ordine publică, în continuare, au fost informați polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate. În cursul aceleiași zile, în jurul orei 14.00, la imobilul respectiv s-a deplasat un bărbat, despre care existau indicii că ar avea legătură cu respectiva cauză aflată în documentare.

Acesta a fost condus la sediul unității de poliție, iar în urma controlului bagajului pe care îl avea asupra lui, au fost descoperite și ridicate două pungi cu substanță cristalină de culoare albă, având o greutate totală de un kilogram, două comprimate de culoare albastră și 4.200 de lei”, a transmis IPJ Cluj.

În continuare, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Cluj-Napoca, în localitatea Florești și în comuna Mociu, fiind descoperite și ridicate cantități de drog de mare risc (3-CMC), un plic cu 2 grame de substanță albă sub formă de praf, două comprimate de Ecstasy, un comprimat de Xanax, dar și 20.650 de lei, potrivit polițiștilor.

De asemenea, au fost ridicate 9 telefoane mobile, un sistem de stocare portabil, un aparat foto, plicuri și pungi de tip ziplock, filtre și foițe utilizate la confecționarea țigaretelor, recipiente cu diferite urme de substanțe și 4 cântare de mare precizie.

În baza probatoriului administrat, cei 3 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar, ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj. 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza