Percheziţii la Cluj într-un dosar de corupţie. E vizat viceprimarul Horvath Anna FOTO

Percheziţii la Cluj într-un dosar de corupţie. E vizat viceprimarul Horvath Anna FOTO
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2014-2016, a unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție. Ancheta o vizează şi pe Corina Ciuban, seful Direcţiei de Urbanism.

UPDATE, ora 20:00. Viceprimarul Clujului, Horvath Anna, a părăsit sediul DNA Cluj după două ore de audieri. Ea a precizat doar că nu dă declaraţii despre această cercetare şi nici despre calitatea pe care o are în acest dosar.

_______

UPDATE, ora 18:30. Horvath Anna a fost condusa la sediul DNA. "Nu mi s-a comunicat in ce calitate am fost invitata la sediul DNA", a spus viceprimarita. In acest timp, se discuta ca directorul Corina Ciuban este acasa; ea nu a fost dusa la DNA.

_______

UPDATE, ora 16:00. Primarul Emil Boc şi celălalt viceprimar al Clujului, Dan Tarcea, se află într-o vizită oficială în Coreea de Sud, aşa că la sediul primăriei a venit Gheorghe Şurubaru, cel care ocupă poziţia de city-manager. Procurorii DNA se aflau încă în biroul Annei Horvath. Au trecut patru ore de când au început percheziţiile.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 15:10. Viceprimarul Anna Horvath se află de aproximativ trei ore în biroul său din Primăria Cluj, alături de procurorii DNA. În tot acest timp, funcţionarii instituţiei intră şi ies având în braţe documente solicitate de anchetatori.

Anna Horvath este asistată, în calitate de avocat, de consilierul local Olah Emese (UDMR), care a intrat şi ea în birou.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 14:10. Într-o postare pe contul său de Facebook, viceprimarul Anna Horvath arată că, luni dimineață, DNA a efectuat percheziții la sediul Primăriei Cluj-Napoca și la domiciliul a doi dintre consilierii ei personali şi că se investighează presupuse nereguli din perioada 2014-2016.

"Din anul 2012, sunt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca şi reprezint UDMR în aceasta instituție. În tot acest timp am acționat strict în baza legilor aflate în vigoare, cu onestitate. Mă aștept ca și procurorii DNA să își exercite atribuțiile conform legii. În prezent, biroul meu se află în totalitate la dispoziția lor. În măsura în care ancheta ne va permite, vom da publicității toate informațiile necesare", se arată mesajul postat pe reţeaua de socializare.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 12:40. La această oră, procurorii DNA se află în biroul viceprimarului.

În urmă cu câteva minute, Horvath a ieşit şi a făcut câteva declaraţii presei. Ea a spus că procurorii verifică modul în care s-au făcut unele finanţări pentru campania electorală, pentru alegerile locale din 5 iunie 2016.

A mai precizat că i-a fost percheziţionată şi locuinţa de unde anchetatorii au ridicat un computer şi mai multe agende personale. Horvath a mai declarat că a fost invitată la sediul DNA pentru audieri, unde se va prezenta în cursul zilei de luni, după finalizarea percheziţiilor. Ea a punctat că procurorii nu i-au comunicat încă ce calitate are în acest demers.

"Este în curs o cercetare penală, care are legătură cu posibile nereguli privind finanţarea campaniei electorale când am fost candidat la Primăria Municipiului Cluj-Napoca. Se caută posibile legături între această finanţare şi activitatea mea din cadrul Primăriei Cluj-Napoca".

Horvath a arătat că, pentru campania electorală, a primit donaţii din partea unor persoane fizice, dar că acestea au fost făcute conform legii.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE, ora 12:30. Pe numele viceprimarului Anna Horvath există trei denunţuri care vizează domeniul urbanismului, au declarat surse pentru ZIUA de CLUJ.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DNA a informat că în cursul dimineții de 10 octombrie, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în nouă locații situate în municipiul Cluj-Napoca, dintre care două situate în incinta aceleiași instituții publice, celelalte vizând domiciliile unor persoane fizice și sediul unei persoane juridice.

Surse din Primărie au declarat, în exclusivitate pentru ZIUA de CLUJ, că DNA a fost luni dimineaţa în clădirea municipalităţii şi că una dintre persoanele vizate este Horvath Anna, care ocupă funcţia de viceprimar. 

O altă persoană vizată este Şeful Direcţiei de Urbanism, inginerul Corina Ciuban. Procurorii au cerut documente dimineaţă, iar la prânz s-au întors la Primăria Cluj-Napoca împreună cu viceprimarul Horvath Anna. 

Comenteaza