Update Percheziții la locuințele a doi șefi de poliție din Cluj. Și-ar fi pavat curțile cu dale "de aruncat" din centrul municipiului Turda

Percheziții la locuințele a doi șefi de poliție din Cluj. Și-ar fi pavat curțile cu dale "de aruncat" din centrul municipiului Turda
| Foto: Arhiva

Polițiștii de la DGA Cluj au efectuat în această dimineață percheziții la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, într-un dosar de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare, în care este implicat și un funcționar al primăriei Turda.

UPDATE - IPJ Cluj: "În cursul dimineții de 29 ianuarie a.c., Direcția Generală Anticorupție a pus în aplicare mandate de percheziție domiciliară la doi ofițeri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Activitățile de cercetare sunt desfășurate in rem, în cadrul unui dosar penal care vizează infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

În conformitate cu prevederile legale, în funcție de evoluția anchetei, vor fi dispuse măsurile prevăzute de lege.

De asemenea, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice activitate care nu este în concordanță cu legea.

Susținem toate activitățile specifice procedurilor penale și avem ca deziderat funcționarea sistemului doar cu polițiști integri și profesioniști!"

Știrea inițială:

"În cursul zilei de astăzi, 29.01.2024, organele de cercetare penală ale poliției judiciare din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciului Judeţean Anticorupţie Cluj desfășoară activități procedurale într-un dosar penal instrumentat în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, în care se efectuează cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

În cauză, sunt efectuate percheziții domiciliare la imobilele deținute de doi ofițeri de poliție, șefi de poliții municipale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, fiind pusă în aplicare și o ordonanță de predare bunuri la sediul SC Domeniul Public Turda SA", transmit procurorii din cadrul DGA Cluj.

Descinderile de astăzi vin după ce miercuri, 17 ianuarie, în același dosar penal, a fost efectuată o percheziție la sediul Primăriei Municipiului Turda, de unde au fost ridicate "bunuri și înscrisuri relevante pentru cauză".

"Din cercetările efectuate, până în prezent, a rezultat că, în cursul anului 2023, un funcționar public din cadrul Primăriei Municipiului Turda cu funcție de conducere a atestat în fals că pavajele ridicate din zona centrală a municipiului în vederea înlocuirii cu unele noi, erau distruse și inapte utilizării. Acesta le-ar fi scos din patrimoniul primăriei, oferindu-le contra cost sau cu titlu gratuit unor persoane apropiate, inclusiv unor polițiști din cadrul I.P.J. Cluj", mai arată procurorii.

Potrivit sursei citate, în continuare se desfășoară activități de cercetare penală în vederea strângerii de date pentru a proba activitățile infracționale ale tuturor persoanelor implicate.

Comenteaza