Update Pericol în trafic la Cluj. Beţi turtă, la volan. Trei au ajuns după gratii

Pericol în trafic la Cluj. Beţi turtă, la volan. Trei au ajuns după gratii
| Foto: Arhiva

Mai mulți şoferi au fost depistați în trafic de polițiștii clujeni fie sub influența băuturilor alcoolice, fie fără a deține permis de conducere. Trei dintre ei au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

UPDATE:  A fost dispusă masura reţinerii şi faţă de şoferul depistat în trafic sub influenţa alcoolului şi fără permis, de către politiştii din Apahida. 

_______________________________________

Polițiștii rutieri au reținut doi bărbați pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii rutieri din Cluj-Napoca au reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore, un bărbat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Acesta fusese implicat într-un accident rutier cu pagube materiale. Mai exact, joi, 4 aprilie, în jurul orei 16:35, cel în cauză, un bărbat, de 48 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi provocat un accident rutier soldat cu pagube materiale pe strada August Treboniu Laurean.

"Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la unitatea medicală pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Cercetările sunt continuate de către polițiști", transmite IPJ Cluj.

Totodată, duminică, 7 aprilie, în jurul orei 16.00, poliţiştii au depistat un bărbat de 30 de ani, din comuna Secuieni, judeţul Neamţ, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian Vuia, din municipiul Cluj-Napoca, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

"Bărbatul avea o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform rezultatului testării cu aparatul etilotest. Acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În baza probatoriului administrat,  poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului pentru o perioadă de 24 de ore. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal", precizează poliţiştii.

Tot duminică, în jurul orei 15.00, poliţiştii din Apahida au depistat un bărbat de 28 de ani, din comuna Cojocna, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Libertăţii, din localitatea Cara, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, în vederea luării măsurilor legale care se impun", se mai arată în comunicatul IPJ Cluj.

Comenteaza