Peste 10.000 de oameni la inaugurarea noii piste a aeroportului din Cluj GALERIE FOTO

Peste 10.000 de oameni la inaugurarea noii piste a aeroportului din Cluj GALERIE FOTO
Peste 10.000 de oameni au luat parte astăzi la manifestările organizate cu ocazia inaugurării noii piste a aeroportului clujean.

Cu mic, cu mare, numeroase familii au fost prezente azi la aeroportul din Cluj pentru a asista la manifestările pregătite cu ocazia inaugurării noii piste. Cei prezenţi, "aproximativ 15.000 de persoane", conform estimărilor Consiliului Judeţean (CJ), au asistat la demonstraţii de acrobaţie aeriană oferite de piloţii Aeroclubului Român.

Figurile executate în aer, solo, în tandem sau sincron de către mai multe avioane au făcut o impresie plăcută, evoluţiile fiind aplaudate de cei prezenţi. Moderatorul evenimentului a reamintit în permanenţă că doritorii pot efectua cursuri gratuite de zbor.

În jurul orei 15:00, pe aeroportul clujean şi-a făcut apariţia preşedintele Senatului, Crin Antonescu, însoţit de mai mulţi miniştri ai USL. El a fost întâmpinat de vicepremierul Liviu Dragnea şi de oficialităţile locale. La eveniment au fost prezenţi atât preşedintele CJ, Horea Uioreanu, cât şi prefectul Gheorghe Vuşcan sau primarul Emil Boc.

În momentul sosirii lui Antonescu pe aeroport dinspre mulţime s-au auzit huiduieli, iniţial nu foarte puternice, dar totuşi perceptibile. Grupurile de protestatari au fost formate din persoane nemulţumite de modul cum s-au făcut exproprierile pentru terenul din prejma aeroportului şi din protestatari împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Unii dintre aceştia au ridicat o roşie în mână, în semn de protest. De asemenea, pe o clădire de vizavi de aeroport a fost amplasat un banner cu simbolul campaniei "Salvaţi Roşia Montană!", însoţit de inscripţia "Demisia!".

Întrebat la finalul evenimentului de către un lider al protestatarilor cu privire la modul în care se vor face exproprierile pentru devierea râului Someş, Dragnea a oferit asigurări că acestea vor fi efectuate la preţul just. "E neplăcut, dar e dreptul fiecăruia să protesteze. Nu ştiu de ce au făcut-o", a menţionat Antonescu.

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a slujit o scurtă slujbă de sfeştanie a noii piste, la care a luat parte şi episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, dar şi oficialităţile prezente. Pe cer apăruseră între timp avioanele militare, care au oferit o paradă de viteză şi  de zgomot, şi au afectat ulterior primele declaraţii de presă ale oficialităţilor.

Pe pistă şi-a făcut apariţia prima cursă de linie sosită pe noua pistă, efectuată un avion TAROM, întâmpinat cu aplauze la sosire, după care oficialităţile au tăiat oficial panglica noii piste. Evenimentul s-a încheiat cu o nouă rundă de declaraţii de presă, de această dată mai bine organizată, dar perturbată de această dată de zgomotul cursei care se pregătea de decolare. De la inaugurarea noii piste a lipsit premierul Victor Ponta, anunţat iniţial.

 

 

 

Comenteaza