Peste 200 de experţi, aşteptaţi la o conferinţă internaţională de criminalistică

Peste 200 de experţi, aşteptaţi la o conferinţă internaţională de criminalistică
Peste 200 de specialişti din ţară şi din străinătate vor participa între 13 şi 15 mai la Conferinţa Internaţională de Criminalistică “Clasic şi modern în obţinerea şi valorificarea ştiinţifică a probatoriului”.

Invitaţii, experţi criminalişti, procurori, judecători, avocaţi, poliţişti şi alţi specialişti în domeniu din România, SUA, Germania, Italia, Polonia, Slovacia şi Ungaria, vor participa la o sesiune de comunicări şi dezbateri profesionale. 

Pe perioada conferinţei Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va organiza o miniexpoziţie de tehnică criminalistică, sub egida „Trecut şi prezent în activitatea poliţiştilor criminalişti români". În acelaşi timp, comunicările ştiinţifice prezentate vor fi publicate în revista "Babeş-Bolyai Serie Jurisprudenţie" nr. 2/2015 din 15 iunie.

Activitatea este organizată de Corpul Român al Experţilor Criminalişti "Aurel Boia", Societatea Română de Criminologie, de Criminalistică şi Penologie (Filiala Transilvania), Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, Universitatea "Babeş-Bolyai"- Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti -Facultatea de Drept, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, Institutul Naţional de Criminalistică al I.G.P.R., Institutul Naţional de Expertize Criminalistice Bucureşti, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor - Secţia Română.

Comenteaza