Peste 230 de clujeni fac un tur gratuit al Clujului, cu avionul VIDEO

Peste 230 de clujeni fac un tur gratuit al Clujului, cu avionul VIDEO
234 de clujeni norocoşi vor zbura sâmbătă deasupra oraşului timp de 30 de minute, cu un avion Airbus A318. Consiliul Juideţean a organizat o tombolă cu ocazia inaugurării noi piste de 2.100 de metri, iar lista câştigătorilor este postată deja pe site-ul aeroportului. La eveniment şi-au anunţat prezenţa premierul Victor Ponta, preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Organizatorii îi roagă pe clujenii care vor participa la evenimentul de sâmbătă să lase maşinile acasă, pentru a nu îngreuna traficul din zona aeroportului.

"Având în vedere că vremea este foarte bună estimăm undeva la 10.000 de oameni. Sigur asta implicâ un nr mare de parcări, dar rugămintea mea este ca oamenii să vină din timp și să vină cu mijloacele de transport în comun", a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Câştigătorii tombolei, care vor zbura deasupra Clujului, trebuie să aibă la ei cartea de identitate.

"Îi invităm pe toți cei care au câștigat zborul să să fie la ora 14.45 în față la informații plecări, să aibă buletinele la ei", a arătat directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Noua pistă de 2.100 de metri a Aeroportului Cluj a costat aproximativ 230 de milioane de lei.

"Total investiții este de 228 de milioane de lei la care se mai adaugă sumele pentru expropierea terenurilor și simele primite de la Minister pentru devierea celor două râuri Murători și Begaș de 11 milioane 900 de lei", a precizat Ioan Oleleu, vicepreşedintele CJ Cluj.

Festivităţile de inaugurare a noii piste vor fi urmate de un miting aviatic la care vor participa profesionişti ai aviaţiei militare române, ai Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I. şi ai Aeroclubului României.

Reporter: Anca BACIU

Imagine: Florin DAN

Comenteaza