Peste 250 de străini din Mexic, Maroc şi Paraguay lucrau la negru în Cluj

Peste 250 de străini din Mexic, Maroc şi Paraguay lucrau la negru în Cluj
Polițiștii de imigrări din Cluj au depistat 253 de străini care lucrau la negru la o societate comercială cu obiect de activitate fabricarea de echipamente electrice și electronice pentru autovehicule.

Printre cetățenii străini se regăsesc 150 din Maroc, 54 din Mexic şi 49 din Paraguay. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cetăţenii marocani au intrat în România în baza unor vize de scurtă şedere în scop de afaceri, iar cetăţenii din Mexic şi Paraguay în baza paşapoartelor deţinute.

Întrucât, la momentul depistării, cetăţenii din Maroc nu respectau scopul pentru care au venit în România, acestora le-au fost revocate vizele de intrare pe teritoriul României, iar pe numele lor au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în termen de 15 zile şi, totodată, s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul ţării noastre pentru o perioadă de 6 luni de la data ieşirii din ţară, conform O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Activitățile în acest caz continuă, urmând a fi dispuse măsurile legale atât față de reprezentanții societății comerciale, cât și față de ceilalţi cetăţeni depistaţi.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale și a muncii nedeclarate, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza