Peste 5.000 de candidaţi la rezidenţiatul din noiembrie, organizat pentru prima dată în şase centre, inclusiv la Cluj

Peste 5.000 de candidaţi la rezidenţiatul din noiembrie, organizat pentru prima dată în şase centre, inclusiv la Cluj
Peste 5.000 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie vor participa în 20 noiembrie la concursul de rezidenţiat, organizat pentru prima dată în şase centre universitare, cea mai mare concurenţă fiind în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, informează Ministerul Sănătăţii.

Cei 5.030 de candidaţi vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs. Cei mai mulţi candidaţi au optat pentru susţinerea concursul în centrele din Bucureşti (1.775), Cluj-Napoca (820) şi Iaşi (774), se arată într-un un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Concursul se va desfăşura descentralizat, în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, în premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Ministerul Sănătăţii va pune accent în 2011 pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie medicală, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.

Concursul se va desfăşura sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, candidaţii având la dispoziţie patru ore pentru rezolvare.

Ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare nu vor putea fi alese de alţi candidaţi.

Comenteaza