Peste o sută de trenuri sunt anulate din cauza condiţiilor meteo

Peste o sută de trenuri sunt anulate din cauza condiţiilor meteo
Peste o sută de trenuri sunt anulate din cauza condiţiilor meteo, opt secţii de circulaţie sunt închise, traficul auto este oprit pe drumurile naţionale din şapte judeţe şi ar putea fi sistat pentru alte 12, au anunţat, astăzi, autorităţile.

 

Astfel, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) ar putea opri luni circulaţia pe drumurile naţionale din alte 12 judeţe - Mehedinţi, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Gorj şi Vâlcea.

"La această oră sunt închise 46 de drumuri naţionale şi restricţionate traficului alte nouă din şapte judeţe şi în funcţie de evoluţia meteo urmează ca alte 12 judeţe să fie închise", a declarat directorul general adjunct al CNADNR, Mircea Epure.

El a afirmat că CNADNR organizează convoaie de transport, asistate de poliţie, în special pentru camioanele de marfă.

Infrastructura feroviară este, de asemenea, afectată de condiţiile meteo, în prezent fiind peste 100 de trenuri anulate în zona de sud şi sud-est a ţării.

"Trenurile circulă cu dificultate, fiind închise opt secţii de circulaţie. În prezent se circulă cu 90% din trenurile programate pentru o zi normală", a declarat Adrian Vlaicu, director de marketing al CFR Călători.

În Gara de Nord din Bucureşti 13 trenuri au întârzieri peste 80 de minute, iar ruta Bucureşti-Istanbul a fost închisă din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din Bulgaria.

Prezent la conferinţa de presă, secretarul general adjunct al Ministerului Transporturilor, Mircea Staicu, a spus că în cursul zilei de luni va fi închis traficul naval pe Dunăre, între Baziaş şi Orşova, după ce autorităţile sârbe au anunţat deja închiderea sectorului pe partea sârbă a fluviului.

Traficul aerian se desfăşoară normal în condiţii de iarnă, mai puţin la Iaşi, unde aeroportul este închis şi două curse au fost anulate.

"Sperăm ca la Iaşi în câteva ore să se poată circula, în timp ce la Bucureşti avem 28 de avioane la Otopeni şi 12 avioane la Băneasa cu întârzieri de peste 130 minute", a declarat consilierul pe probleme de aviaţie al Ministerului Transporturilor, Bogdan Donciu.

 

Etichete
Comenteaza