Petiție împotriva desființării locului pentru plimbat câini de pe malul Someșului. Sute de semnături în doar câteva zile

Petiție împotriva desființării locului pentru plimbat câini de pe malul Someșului. Sute de semnături în doar câteva zile

Mai mulți stăpâni de câini din Cluj-Napoca au inițiat o petiție prin care cer Primăriei să modifice proiectul de amenajare a malului Someșului în zona Parcului Rozelor, așa fel încât spațiul dedicat plimbării câinilor să nu fie desființat.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Solicităm primăriei Cluj-Napoca modificarea proiectului de amenajare a luncii Someșului Mic în așa fel încât spațiul public pentru plimbarea câinilor, aflat pe malul drept, lângă Parcul Rozelor, să nu fie desființat sau afectat negativ ca suprafață sau amplasare.

Am aflat din surse credibile, dar care nu au dorit să fie citate, că unul din efectele imediate ale proiectului în curs este desființarea acestui spațiu și că nu există planuri concrete pentru amenajarea altuia", transmit inițiatorii petiției.

Potrivit acestora, într-o săptămână de la postare, petiția a strâns peste 700 de semnături, din care mai mult de 90% de la persoane din Cluj-Napoca.

De ce este important?

Acest spațiu este folosit zilnic de aproximativ 100 de oameni însoțiți de câini, iar în perioadele de primăvară și vară, de un număr mult mai ridicat. Adesea, în după-amiezele de primăvară și vară, spațiul servește ca loc de recreere pentru un minimum de 35 de clujeni însoțiți de câini, simultan. Fapt real și documentat.

Dispariția acestui spațiu va aduce un disconfort considerabil tuturor proprietarilor de câini din cartierul Grigorescu și zonele imediat învecinate și, în același timp, va cauza disconfort și persoanelor care nu dețin câini prin aglomerarea spațiilor publice din zonă, trotuare, piste de biciclete etc., aceștia fiind nevoiți să accepte plimbarea inevitabilă a câinilor și în aceste spații.

În cazul în care proiectul nu va fi modificat, iar destinația spațiului va fi schimbată, cerem primăriei Cluj-Napoca amenajarea cu prioritate a altui spațiu cu o suprafață egală sau mai mare, într-o zonă apropiată și la fel de accesibilă.

"Solicitarea aceasta se bazează nu numai pe nevoia cunoscută a unui spațiu civilizat de recreere pentru oameni și câinii lor, ca în orice comunitate europeană modernă și civilizată, dar și pe articolul 9, punctul (4) din Regulamentul pentru deținerea câinilor și accesul persoanelor însoțite de câini în municipiul Cluj-Napoca. Articol și punct care specifică explicit angajamentul primăriei în acest sens.

Suntem convinși că majoritatea proprietarilor de câini și nu numai din Cluj-Napoca pot cădea de acord că, atât în trecut cât și în prezent, atitudinea reală a administrației orașului față de proprietarii de câini a lăsat și lasă mult de dorit. Prin această petiție invităm primăria Cluj-Napoca să dovedească contrariul", explică inițiatorii campaniei.

Aceștia îi invită pe cei interesați să semneze petiția și să facă o sesizare pe platforma oficială a primăriei, mycluj.e-primariaclujnapoca.ro/ la secțiunea Spații verzi și o sesizare directă la registratura Primăriei Cluj-Napoca.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza