Piaţa auto nu dă semne de revenire

Piaţa auto nu dă semne de revenire
Deşi taxa auto a fost amânată cu un an, cei care vor să îşi vândă maşina nu au mare succes. Oferta este mult mai mare decât cererea, iar asta îi face pe mulţi să lase la preţ, dar tot degeaba. Proprietarii de maşini stau luni întregi până găsesc un cumpărător.

În primele luni ale acestui an, vânzările la maşinile second hand au scăzut cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Să luăm ca exemplu o maşină din anul 2008. Proprietarul o vinde cu puţin peste 6.000 de euro, însă clienţii nu se înghesuie să o cumpere... din cauză că nu sunt bani. Acum doi-trei ani s-ar fi vândut din prima săptămână.

Deşi noua taxă de poluare a fost amânată, piaţa maşinilor second hand stagnează în continuare. Clienţii nu sunt dispuşi să dea mai mult de 7.000 de euro pentru o maşină second hand. Ei caută maşini cât mai ieftine şi cât mai noi. În acelaşi timp, maşinile ieftine sunt privite cu neîncredere. Chiar dacă exteriorul arată bine, clienţii bănuiesc că, odată ce le cumpără, vor sta cu ele mai mult în service decât pe şosele.

(A. POPA)

 

Etichete
Comenteaza