Piaţa Universităţii luată cu asalt de protestatarii din Piaţa Victoriei

Piaţa Universităţii luată cu asalt de protestatarii din Piaţa Victoriei

În acest moment, peste 2000 de protestatari, din cei 8.000-10.000 care au participat la Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei la demonstraţiile de stradă orientate împotriva preşedintelui Băsescu şi a Guvernului au ajuns în Piaţa Universităţii. Jandarmii au încercat în primă fază să blocheze mulţimea după care au renunţat şi s-au retras din dispozitiv. La ora aceasta, 18.50, curg mii de oameni dinspre Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei şi pe Bulevardul Magheru, spre Piaţa Universităţii.

UPDATE: Trei protestatari au fost reţinuţi de poliţişti în Pasajul Victoriei. Aceştia se pregăteau să arunce cu stile incendiare. Alţi doi au fost reţinuţi ulterior.

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, a declarat pentru MEDIAFAX că în Piaţa Universităţii sunt forţe de ordine suficiente, fără a preciza exact câţi jandami asigură ordinea.

Protestatarii scandează "Fără violenţă", în timp ce forţele de ordine încearcă să îi împingă pe manifestanţi spre trotuarele de la Teatrul Naţional şi Facultatatea de Arhitectură.

În zona fântânii de la Universitate, un grup de o sută de tineri scandează lozinci împotriva politicienilor şi a celor care au ajuns în Piaţa Universităţii de la mitingul USL. Ei strigă ca pe stadion "PDL, USL, aceeaşi mizerie".

În momentul în care manifestanţii de la mitingul USL au ajuns la Universitate, gardurile de protecţie din zona fântânii au fost rupte. Protestatarii care se aflau deja acolo le-au prins din nou, pentru a nu se amesteca cu susţinătorii USL.

În Piaţa Universităţii a ajuns şi un grup de protestatari condus de liderul liberal Ludovic Orban. Acesta strigă, alături de protestatari, "Jos Băsescu".

Circulaţia în Piaţa Universităţii, pe sensul dinspre Universitate spre Romană, a fost blocată de protestatari. Forţele de ordine au făcut un cordon pentru a nu le permite să blocheze mai departe traficul.

 

 

Etichete
Comenteaza