Piezișa, strada focar- COVID din Cluj. A devenit zonă de siguranță specială

Piezișa, strada focar- COVID din Cluj. A devenit zonă de siguranță specială

Prefectul Mircea Abrudean a anunțat la ZIUA LIVE că strada Piezișă din Cluj-Napoca, aflată în zona căminelor studențești din centrul orașului, a devenit de miercuri zonă de siguranță specială, fiind verificată în permanență respectarea măsurilor impuse în pandemie.

Prefectul spune că zona Piezișă este un adevărat focar de COVID. Strada studenților va fi în permanență verificată întrucât este foarte aglomerată, este frecventată de mulți tineri, care stau în număr mare la terase fără să respecte normele impuse în contextul pandemiei, ceea ce face ca riscul de izbucnire a unor focare să fie unul crescut. 

“Dacă mergeți pe Piezișă într-o seară o să vedeți cum tinerii acolo pe terasă, sigur, în aer liber, dar pe terase unde sunt 4 mese stau câte 30 unul în altul, ne putem da seama ce se întâmplă acolo. Piezișa a devenit, începând de ieri, zonă de siguranță specială, asta înseamnă că vom avea acolo dispozitiv foarte numeros de forțe de ordine care vor patrula în permanență”, a declarat prefectul Mircea Abrudean la ZIUA LIVE.

Prefectul spune că nu este singurul loc cu grad ridicat de răspândire a virusului din municipiu, dar este considerat cel ca fiind cel mai important.

"Avem câteva focare care au izbucnit de acolo, de la petrecerile care se organizează acolo, astfel că măsura este cât se poate de clară. Am luat acestă decizie pentru că spațiul nu permite o răspândire a oamenilor acolo, pentru că oamenii stau în grupuri, pentru că acele terase sunt extrem de mici și nu poate fi vorba de distanțare. Nu este singurul loc cu grad ridicat din municipiu dar este cel pe care l-am identificat ca fiind cel mai important,” a declarat joi, Mircea Abrudean.

 

Comenteaza