Plângere privind tarifele de ridicare a maşinilor. Se amână intrarea în vigoare

Plângere privind tarifele de ridicare a maşinilor. Se amână intrarea în vigoare
Consiliul Local a luat marţi în discuţie tarifele pentru ridicarea maşinilor parcate ilegal. Un cetăţean s-a opus, dar în zadar.

547 de lei va trebui să plătească un şofer care îşi parchează maşina ilegal, iar aceasta este ridicată de serviciul specializat al Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP). Tariful a fost considerat ca piperat de către un clujean, care a participat la şedinţa de Consiliu Local de marţi.

 

Image and video hosting by TinyPic

"Am realizat o măsurătoare medie privind costul real al unei operaţiuni de ridicare şi transport a unei maşini până la depozitul RADP, inclusiv întoarcerea în oraş. Cuantumul se situează la 150 de lei pe operaţiune, cu 30% profit. E nefondat cuantumul actual de peste 200 de lei.

Trebuie să fie ordine şi disciplină, dar cuantumul este mare. Solicit analizarea şi aducerea la valoarea reală, plus profit, a tarifului. Nimeni nu vrea să blocheze traficul deliberat. Prin tariful ridicat, nu se face decât să "sugrume" pe oricine. Pot prezenta mâine măsurători, ca bază de analiză, dacă găsiţi de cuviinţă", a spus cetăţeanul, care ceruse permisiunea să ia cuvântul.

Olimpia Moigrădean, şeful Direcţiei Economice din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, a intervenit şi a explicat cum stau lucrurile. "Există o fişă de fundamentare, care ţine cont de costul pieselor de schimb, al amortizării, carburantului, salariilor, asigurărilor, conform legii", a spus Moigrădean.

Hotărârea de Consiliu Local a trecut în unanimitate, 23 de voturi. Totuşi, ridicarea maşinilor a fost amânată. Primarul Emil Boc declarase că acest lucru se va realiza din 7 februarie, însă şeful Poliţiei Locale, Marcel Bonţidean, a afirmat că va dura ceva mai mult.

"Am pregătit circa 3.000 de fluturaşi, pe care îi vom pune în parbriz şoferilor indisciplinaţi. Va dura cam două săptămâni să îi împărţim. Vreau să ştie toată lumea că trecem la ridicarea maşinilor", a subliniat Bonţidean.

Comenteaza