Planul ALB la Urgenţe: Eliberăm 80% din paturi

Planul ALB la Urgenţe: Eliberăm 80% din paturi
Unitatea de Primiri Urgenţe se pregăteşte intens pentru Untold. ZIUA de CLUJ a aflat ce înseamnă PLANUL ALB.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă se pune în practică planul alb. Acesta prevede măsuri organizatorice foarte detaliate şi stricte, care să permită medicilor să poată interveni în cazul unor situaţii neprevăzute cu ocazia Festivalului Untold, care începe joi.

„Ne organizăm pentru Untold; chiar acum punem la punct detaliile, de la primul până la ultimul. Nu discutăm de coduri, ci de planul alb al instituţiei. Vrem să luăm toate măsurile pentru ca să nu fim luaţi prin surprindere în cazul unor evenimente. Organizarea noastră ţine de eliberea paturilor - 80% din paturi vrem să fie libere la finalul acestei săptămâni, de elaborarea listelor de gărzi şi de stand-by, oameni pregătiţi să vină de acasă dacă este nevoie, de aprovizionarea cu medicamente, de posibilitatea de a deschide toate blocurile operatorii şi de a funcţiona la capacitatea maximă", a spus Monica Luminiţa Costin, directorul de îngrijiri medicale şi, în acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Cluj.

Planul alb înseamnă, în accepţiunea spitalelor, procedura privind managementul şi intervenţia în situaţiile de urgenţă cu cazuri multiple.

Dr. Costin nu a dorit să comenteze zvonurile potrivit cărora ar putea fi detonată o bombă la Untold, zvonuri care circulă în mediul online de câteva zile. „Nu discutăm de can-can; noi suntem pregătiţi pentru orice fel de evenimente. La fel am fost pregătiţi şi la ediţia de anul trecut a Untold. Şi cinci cazuri venite deodată necesită toată atenţia noastră", a spus directorul de îngrijiri medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Cluj.

Teama de atentat la Untold a apărut după ce pe motorul Google au fost căutate cuvinte precum „untold atentat", „atac terorist untold", „avertisment de atentat la untold".

Festivalul Untold, ediţia a doua, va începe joi şi se va termina la primele ore ale zilei de luni. DJ-i celebri vor mixa pe scena principală: printre ei, Armin Van Buuren, Hardwell, Tiesto, Martin Garrix, Dimitri Vegas&Like Mike.

 

Comenteaza