Platformă digitală pentru producătorii locali din Transilvania

Platformă digitală pentru producătorii locali din Transilvania

Compania de Informatică Aplicată (CIA) Cluj-Napoca și GPT Lora Service Târgu-Mureș au finalizat proiectul „Platformă digitală multifuncţională pentru integrare economică inteligentă şi promovarea serviciilor şi produselor locale / tradiţionale din Transilvania – „TDD-Transilvania Digital Dominion”.

Acesta s-a derulat în perioada 2017-2020 în baza unui contract de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate (POC), şi Ministerul Comunicaţiilor și Societăţii Informaţionale, în calitate de Organism Intermediar pentru POC.

Valoarea totală a proiectului este de 5,8 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă de 4,1 milioane de lei. Proiectul a fost implementat, conform specificaţiilor contractate, la sediul societăţii CIA Cluj-Napoca, pe o durată de 36 de luni.

Obiectivul general a fost dezvoltarea unui cadru tehnologic performant, cu servicii de tehnologia informației și comunicații (TIC) de tip „cloud”, pentru implicarea superioară a infrastructurii clusterului „ID-Transilvania” în e-Economia zonei, prin sporirea gradului de utilizare şi acces la resurse IT&C pentru actorii economici interesaţi.

Serviciile dezvoltate sunt de tip BaaS („Business as a Service”), SaaS („Software as a Service”), PaaS („Platform as a Service”), respectiv IaaS („Infrastructure as a Service”) şi vor fi oferite tuturor actorilor economici interesaţi şi comunităţilor publice şi/sau private, ca suport pentru dezvoltare economică  inteligentă şi vizibilitate sporită pe piaţă.

Obiectivele specifice au fost un portal multifuncţional suport pentru o economie digitală inteligentă  “Transilvania-eMarket Services -Transylvania4all.com”; un pachet cadru de servicii pentru soluţii de arhivare electronică şi gestiune fond arhivistic –“eArchiving Framework Services”. Sistem pilot eArhiva pentru CIA SA; un pachet cadru de servicii pentru soluţii de eLearning-“eLearning Framework Services”. Sistem pilot pentru Educaţie Continuă, pentru CIA SA.

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Axa Prioritară 2 "Tehnologia Informației și Comunicațiilor pentru o economie digitală competitivă", obiectivul specific 2.2. „Creşterea contribuţiei sectorului TIC pentru competitivitatea economică”, Acţiunea 2.2.1  „Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”.

Comenteaza