Poeţii clujeni au recitat la Klausenburg Cafe GALERIE FOTO

Poeţii clujeni au recitat la Klausenburg Cafe GALERIE FOTO
Mai mulţi oameni de cultură clujeni au participat ieri la recitalul de poezie „Clujul poeţilor" care a avut loc la Klausenburg Caffe, în cadrul târgului de carte şi lectură pentru suflet, Book Show. Evenimentul a fost organizat de editorialistul ZIUA de CLUJ Octavian Hoandră şi de Vasile G. Dâncu, directorul editurii Eikon.

Fiecare dintre invitaţi a recitat câte o poezie din creaţia proprie. „Am citit alături de poeţi celebri din Cluj o poezie care mi-a fost aleasă de maestrul Horia Bădescu. Mă bucur că toţi clujenii pot să-şi cunoască autorii preferaţi la Klausenburg Cafe, o cafenea culturală, a Uniunii Scriitorilor, care îşi intră în rolul de cafenea litearară unde se citesc poezii, unde se întâlnesc oameni de cultură şi simpatizanţi ai lor", a declarat Octavian Hoandră, co-organizator al evenimentului.

„Am pregătit o poezie adresată Clujului pentru că se numeşte <<Străzi din Cluj>>, un sonet care probabil că se va afla şi într-o antologie şi am zis că este potrivită pentru acest moment deoarece vorbeşte despre întâmplări din Cluj", a explicat scriitorul Aurel Rău. Invitaţii serii de poezie au fost scriitorii Mariana Bojan, Gabriel Bota, Horia Bădescu, Doina Cetea, Ştefan Damian, Vasile Gogea, Ştefan Manasia, Daniel Moşoiu, Ion Mureşan, Aurel Rău, Flavia Teoc şi Mircea Vaida-Voevod.

Recitalul de poezie organizată joi face parte dintr-un proiect cultural al editurii clujene Eikon, ce urmează să se concretizeze într-o antologie de poezie, cu titlul „Clujul poeţilor", ce va fi coordonată de Horia Bădescu.

 

Comenteaza